G4Media.ro

CSM-ul condus de Lia Savonea acuză grave dezinformări ale presei şi susţine…

CSM-ul condus de Lia Savonea acuză grave dezinformări ale presei şi susţine că a făcut baremul de notare astfel încât Lucian Netejoru să aibă „şanse egale” la concursul pentru şefia Inspecţiei Judiciare

CSM a emis azi un comunicat de presă cu precizări în care acuză „gravele dezinformări care au apărut în presă” referitoare la concursul prin care şeful interimar al Inspecţiei judiciare (IJ), Lucian Netejoru, a fost admis cu punctaj maxim de 100 de puncte pentru funcţia de şef plin al IJ. „Dezinformările” acuzate de CSM ar fi în articole ale G4media, Ziare.com şi Adevărul.ro.

CSM-ul condus de Lia Savonea admite însă că baremul de notare a fost întocmit de comisia de concurs astfel încât Netejoru să nu poată fi respins „de plano”, ci să existe posibiltatea atât de a fi admis, cât şi de a fi respins.

„Acest barem asigură, pe lângă obiectivitate şi transparenţă, şi premisele unei decizii consolidate a Comisiei de concurs, în vreme ce alte abordări propuse ar fi generat situaţia atipică în care un număr de 2 din totalul celor 5 membri să poată determina o soluție de respingere de plano a candidatului, drept de veto neprevăzut de lege sau regulament, în vreme ce soluţia adoptată în majoritate de comisie a creat premise egale pentru oricare dintre posibilele soluții, de admitere ori de respingere a candidatului”, susţine CSM.

Citeşte comunicatul în întregime aici.

Şeful interimar al Inspecției Judiciare (IJ), judecătorul Lucian Netejoru, a fost declarat admis cu un punctaj maxim de 100 de puncte pentru postul plin de șef al IJ de către comisia de concurs a CSM, formată din președinta Consiliului, Lia Savonea, judecătoarea Evelina Oprina și reprezentantul societății civile, Victor Alistar, pe de-o parte, și judecătoarea Andrea Chiș și procurorul Florin Deac, pe de altă parte.

Regulamentul de concurs a fost stabilit de CSM încă din 3 decembrie 2018 și spune că cei 5 membri ai Comisiei pot acorda maximum 100 de puncte, însă, pentru a fi admis, candidatul nu poate obține mai puțin de 70 de puncte ca medie aritmetică.

Chiar dacă Savonea, Oprina și Alistar ar fi dat punctaj maxim de 100 de puncte, exista riscul ca Deac și Chiș să nu îi acorde acestuia 50 de puncte, astfel încât să obțină minimul de 70 de puncte ca medie aritmetică (350 : 5 = 70).

Prin urmare, potrivit surselor G4Media.ro, în dimineața interviului lui Netejoru, pe 27 martie, trioul Savonea – Oprina – Alistar ar fi modificat baremul de notare.

Potrivit noului barem, fiecare membru al Comisiei de concurs trebuia să noteze cu minim 1 punct fiecare criteriu de notare şi să îi dea lui Netejoru minim 25 de puncte (5 x 5 = 25 de puncte).

Așadar, minim 25 de puncte – Chiș + minim 25 de puncte – Deac = 50 de puncte. Cu cele 100 ale trioului Savonea-Oprina-Alistar, Netejoru ar fi făcut 350 de puncte, deci 70 de puncte ca medie aritmetică, minimul ca să fie admis.

În caz contrar – a stabilit trioul Savonea-Oprina-Alistar – dacă Deac și Chiș nu ar fi dat câte minimum 25 de puncte lui Netejoru, fișele lor ar fi fost anulate. Așadar, dacă Deac și Chiș ar fi respectat noile ”reguli”, i-ar fi dat cele 50 de puncte necesare lui Netejoru. Dacă nu le-ar fi respectat, fișele de notare le-ar fi fost anulate.

Pâna la urmă, fișele de notare ale lui Chiș și Deac au fost anulate și au fost luate în considerare doar fișele lui Savonea, Oprina și Alistar, care l-au notat pe Netejoru cu câte 100 de puncte. 300 : 3 = 100 de puncte, deci admis cu punctaj maxim.

Cine e Lucian Netejoru. Pentru desemnarea lui ca șef interimar al IJ, în toamna anului trecut, Guvernul a emis o OUG de prelungire a mandatului. Netejoru fusese șef al IJ timp de 3 ani și mandatul lui expirase pe 1 septembrie 2018. Așadar, Executivul a decis conducerea unei instituții care verifică puterea judecătorească.

Liderul PSD Liviu Dragnea a intervenit personal pentru prelungirea mandatului lui Netejoru la IJ ca interimar.

”Aș fi fost foarte bucuros dacă Tudorel Toader ar fi inițiat și ar fi dus până la aprobare ordonanța de urgență privind Inspecția Judiciară. Ca multi alți colegi și eu sunt supărat pentru că se pot pune sub semnul întrebării anchete aflate în derulare. E destul de ciudat și greu de înțeles de ce nu a făcut asta. Vreau să avem o discuție pe tema asta”, declara Dragnea la Parlament, la începutul lui septembrie 2018.

IJ, condusă de Netejoru și Gheorghe Stan zis Geani (actualul șef de la Secția specială de investigare a magistraților, care o anchetează pe Kovesi) a inițiat un control la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general pentru verificări în dosarul ”10 August”, chiar înainte ca liderul PSD Liviu Dragnea să fie audiat în acest caz.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Sanse egale cu cine? Ca era singurul candidat

  • Membrii comisiei au fost trasi la sorti ?
   Cum sa acorde 100 de puncte atunci cind a avut 60% esecuri, a fost dovedit plagiator, este acuzat de hartuire ?
   Serviciile Secrete si Parchetul General nu au destule probe ca un grup infractional organizat a pus mina pe CSM, pe Inspectia Judiciara, pe Sectia Speciala, pe o parte din ICCJ ?
   Justitia este o putere in stat.
   De ce magistratii se rezuma la a protesta pe treptele tribunalelor ?
   De ce nu o trimit in judecata pe infractoarea Savonea ?
   Ce de nu cer in instanta anularea concursului pentru conducerea IJ ?
   De ce nu ii trimit in judecata pe membrii grupului infractional organizat psd ?
   De ce procurorii tergiverseaza trimiterea in judecata a celor care au organizat represiunea din 10 august ?
   De ce procurorii tergiverseaza trimiterea in judecata a inculpatilor din dosarul Teldrum ?
   Parchetul General nu s-a lamurit ca toate acuzatiile impotriva fostei Sefe a DNA sunt aberatii, ca nu se sustin, ca nu se leaga, ca sunt opera unui grup infractional organizat ?
   Ce asteapta parchetul pentru a-i aresta pe judecatorii corupti de la Sectia Speciala pentru aderare la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu si pentru hartuire ?

  • Șanse egale de a fi admis sau respins (cică).
   Au fost atât de „egale” încât la final au contat doar notele mari ale celor 3 farisei: AliStar, Evelina Motorina și SaVoneLa.
   Probabil calculele mediilor necesare și a punctajului,au fost făcute de Vâlcov. Pe Teodorovici nu-l putem bănui de asemenea calcule complexe.

 2. Niste gunoaie. Dupa ce pica mafiotul o sa vrea sa emigreze!

 3. Pentru Netejoru s-a „netezit” calea! Domnu’ în cauză mai poate da ochii cu colegii săi? Mai poate dormi liniștit?
  Chiar nu reușește cineva să îi oprească din porcăriile pe care le fac?

 4. Încă ceva: mă gândesc că totuși e 1 Aprilie și e doar o glumă….cam nesărată!

 5. Mai lasati-o pe Savonea si mai scrieti si despre taica lazar despre care se pare ca are comunism in maduva oaselor. Cine l-a numit pe lazar in functie, iohannis? Pai ce facem, luptam impotriva ciumei rosii cu unii care chiar au fost stalpi ai adevaratei ciume rosii?

  • Postac!
   La IJ a problema.
   Si in capul tau!

  • Cum o fi văzut postacul Mariei PSD-ALDE „comunismul in maduva oaselor” lui taica lazar? Poate ne spune dacă nu e prea retardat ca sa fie în stare sat articuleze cateva cuvinte. Și ce&ar trebui scris, mai exact, despre taica Lazăr? Pe pariu că nu va răspunde postacul? Așa fac trolii, doar vin cu fitile dar se blochează când le pui ” bețe un roate” ca si stăpânii lor interlopii.

  • O muscă ți-a făcut kk pe nas ?
   Du-te șterge-te și vezi să nu-ți intre și în gură . Dacă vrei procurori comuniști, uită-te la Tulburel Toader .

  • Adica nu vi se pare deloc in neregula sa se fraudeze concursul pentru postul de sef al IJ? Cum sa va mai asteptati la impartialitate si profesionalism din partea unuia numit asa? Daca au existat abuzuri (apropo, nu stiu nici un verdict al instantei care sa zica asta) inseamna ca trebuie in partea cealalta sa se procedeze la fel? Logica…

  • Cratița. Aia e de vină. Coasta ei de cratiță, nu putea și ea să țină capacul lipit de ea. Așaaaa, a zburat capacul direct peste augusta față a augusticăi.
   Augusto, dacă te f…te grija de Lazăr, de ce nu te duci matale la articolul respectiv? Că doar nu o să vorbim de savonieră la articolul despre el? Prost instructaj v-a făcut pesedeaua aseară.

 6. Agentul kgb savoniushka percepe ciudat egalitatea de șanse

 7. Pe mister AliStar nu îl știm prea bine, nu a avut poziții prea combative în „cariera” lui de csm-ist, însă madamele alealalte două Savonea și Opărina, se cunosc cam ce „numere poartă pe tricou” . Schimbarea regulilor în timpul jocului este o practică uzitată de către mafioții psd, Livache în mod particular.
  Cât despre nenea Netejoru Alezoru, sau don Geani, orice comentariu este de prisos.
  Cozile de topor din justiție – unelte în mâna stăpânilor lor.

  • Ba il stim foarte bine.
   Mafia psd si-a infiintat ong-uri, care sa pozeze ca ar fi din partea Societatii Civile.
   Likelele din asemenea ong-uri, aflate in solda mafiei psd, sunt foarte vocale si sustin mirsaviile facute de infractorii din parlament si din CCR.
   Mafia psd si-a infiintat si false uniuni si asociatii ale judecatorilor, compuse din citiva judecatori corupti, care sustin foarte vocal toate mizeriile facute de mafie.
   La discutiile din parlament, s-au prezentat likelele din ong-urile si asociatiile mafiei din justitie, care au propus cele mai mizerabile modificari ale legilor justitiei, bineinteles, in complicitate cu Ciordache, care aproba imediat propunerile.
   Asa au ajuns in CSM doua likele, aflate in slujba mafiei psd, chipurile, din partea Societatii Civile. Si acum unii se mira ca in CSM, mafia are majoritate.
   Magistratii ar fi trebuit sa blocheze patrunderea oamenilor mafiei in CSM si in fruntea Curtilor de Apel.

 8. saracutzu’ de netejoru, era atat de dezavantajat la acest interviu, unde zici ca s-a batut cu sutele pe un singur post, ca sa vezi pan’ la urma, ce triumfator a iesit el la final cu un punctaj maxim! e o adevarata poveste emotionanta, nu, cum a reusit el pe propriile sale puteri si calitati sa-i invinga pe cei doi bau-bau (chis si deac), de notarea carora nici nu s-a mai tinut cont de fapt, atat de ultra-competent s-a dovedit a fi!
  apropo, daca csm-ului ii tot place sa explice „situatii atipice”, atunci ii invit pe slugaii din comisie sa explice discrepanta masiva dintre frica initiala ca netejoru sa fie respins doar din cauza celor doi, si apoi punctajul maxim acordat pentru a fi admis.

 9. Va zica, aceste doamne savonea si oprina plus un domn alistar s-au ofuscat de articolele aparute in cele trei ziare, si apar ei cu punct de vedere iar sub umbrela CSM, respectiv vrajeala aia cu sansele egale, cica. Eeee, eu ma indoiesc temeinic de faptul ca ar avea acordul sectiei de procurori a CSM, cat si de acordul intregii sectii de judecatori, ma indoiesc. Asadar, maine abia astept sa vad comunicatul celorlalti membri din CSM, in care li se va amarnic peste nas pentru uzurparea siglei CSM.

 10. „…soluţia adoptată în majoritate de comisie a creat premise egale pentru oricare dintre posibilele soluții, de admitere ori de respingere a candidatului, susţine CSM…Pâna la urmă, fișele de notare ale lui Chiș și Deac au fost anulate”
  Uaauuuu, uauuuu !!! Ca sa aiba sanse candidatul au anulat doi examinatori? Ar fi putut macar sa puuna punctul ala minim din oficiu, ca sa dea o aparenta de legalitate.
  Si uite asa candidatul a luat nota 10 cu felicitari. Te doare mintea!!!

 11. Madam savonieră nu face, din nou, decât să scoată și mai mult în evidență influența politicului în justiție.
  De când a fost numită actuala susținătoare a psd, au început și atacurile CSM la adresa oricui are altă opinie decât gargamel, trădiceanu sau hamsterul cariat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.