G4Media.ro

CSM cere Inspecției Judiciare să efectueze controale la instanțe și parchete în…

CSM cere Inspecției Judiciare să efectueze controale la instanțe și parchete în privința investigării și soluționării cauzelor de infracțiuni sexuale cu minori

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, joi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unui control la instanţe şi Parchete referitor la modul în care sunt soluționate cauzele privind infracţiunile sexuale cu minori.

„S-a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control tematic la instanţe şi Parchete referitor la modul de investigare şi soluţionare a cauzelor privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore, aflate pe rolul acestora în perioada 01.02.2014 la zi, obiectivele controlului având în vedere practica instanţelor şi Parchetelor (soluţii definitive) în aspecte precum: aprecierea consimţământului ca fiind valabil sau nevalabil prin raportare la vârsta victimei, standardele de probaţiune care conduc la dispunerea unei soluţii de trimitere în judecată sau de tragere la răspundere penală ori, dimpotrivă, de netrimitere în judecată sau de achitare în aceste cauze etc. (…)” se arată în minuta deciziei, conform Agerpres.

Sursa Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. CSM , inainte de a trimite IJ , unde este nevoie , sa rezolve problemele Sefului IJ, care a decredibilizat aceasta institutie , vulnerabilizand-o nu numai in fata opiniei publice , dar si in fata CSM , motiv ptr. care se poate deduce si faptul ca iJ poate fi manipulata de catre CSM.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.