G4Media.ro

CSM a dat undă verde revocării din DNA a procurorilor de la…

CSM a dat undă verde revocării din DNA a procurorilor de la Oradea, Ciprian Man și Cristi Ardelean. Cei doi au intrat și în atenția Secției pentru magistrați după publicarea unor înregistrări în care spuneau că vor să facă dosare unor judecători ca să ”intre frica în ei”

Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil cererea adjunctului șefului DNA, procurorul Călin Nistor, de revocare din DNA a procurorilor de la Oradea, Ciprian Man și Cristian Ardelean, informează biroul de presă al CSM. Cei doi, alături de alți 3 procurori, au făcut obiectul unor campanii de presă în care au fost publicate mai multe înregistrări făcute de unul dintre ei. În înregistrări, procurorii de la DNA Oradea vorbeau de întocmirea unor dosare penale pe numele unor judecători din zonă ca ”să intre frica în ei”.

În urmă cu câteva săptămâni, conducerea DNA a dispus un control la DNA Oradea. Controlul a fost făcut de procurorul Marius Bulancea, șeful Secției a 2-a din DNA.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunțat pe 21 ianuarie, la Digi24, că vor urma revocări din DNA.

”În perioada următoare o să vedeți, după ce, probabil ați remarcat, unii procurori au fost revocați din DNA pentru anumite conduite care par a nu fi în regulă, iar în perioada următoare e posibil ca și alte persoane să părăsească DNA, dar nu doar DNA”, a declarat Lazăr.

Ce dosare au făcut procurorii Man şi Ardelean. Procurorul Cristi Ardelean instrumenta dosarul privindu-l pe Petre Pitiş, directorul Tel Drum.

Procurorul a instrumentat şi dosarul lui Mircea Ardelean, fostul şef executiv la Finanţele publice Bihor şi lider local PSD. Acesta a fost condamnat definitiv la 4 ani cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Procurorul Cristi Ardelean a instrumentat şi dosarul lui Mircea Govor, fost lider PSD şi ex-vicepreşedinte CJ Satu Mare. În dosar este vizat şi Mirel Vlas, om de afaceri apropiat de PSD, patronul firmei Tehnic Asist Botoşani.

Procurorul Ciprian Man a fost chiar şef al DNA Oradea. El a instrumentat dosarul fostului şef al Poliţiei române, Liviu Popa şi al lui Ovidiu Galea, fost judecător. Man a instrumentat şi cazul lui Mircea Puşcaş, un judecător de la Curtea de apel Oradea, condamnat definitiv la 4 ani de detenţie cu executare pentru trafic de influenţă.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Eu zic sa-si faca singuri curatenie, nu numai la sesizari si presiuni.

    • Marcel, adica vrei sa spui ca tu crezi mizeriile astea, cand vezi cam ce dosare si pe cine anchetau sau au anchetat acesti procurori? Si probabil nu erau deloc procurori incepatori, dat fiind rezultatele. Inregistrarea aia ridica probleme serioase, n-am auzit sa iasa si sa spuna nimeni ca ea este valida, ea a aparut in spatiul public si deja produce efecte, poftim, un procuror care ancheta teldrumu’ lu’ draknea e scos din dosar, pe dovezi discutabile. Sa fim seriosi!

    • In timp ce inregistrarile SRI sunt considerate ilegale si nu sunt recunoscute ca probe, inregistrarile unor infractori sunt considerate probe suficiente pentru a revoca procurori din functie, inainte de a fi judecati si condamnati definitiv !!!
      Aceasta este opea mafiei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.