G4Media.ro

CSAT a avizat bugetele alocate serviciilor, Ministerul Apărării și Ministerului de Interne

CSAT a avizat bugetele alocate serviciilor, Ministerul Apărării și Ministerului de Interne

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), întrunit în sistem de videoconferință specială, a avizat, vineri, bugetele alocate serviciilor, Ministerul Apărării și Ministerului de Interne.

În cadrul ședinței de astăzi, au fost supuse analizei propunerile de buget pentru anul 2021 ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază, propuneri de buget care au fost avizate favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, se arată într-un comunicat de presă emis la finalul ședinței.

„Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 plasează cetățeanul în centrul acțiunii instituțiilor cu atribuții și responsabilități în domeniul apărării țării și securității naționale. Orice arhitectură solidă de securitate impune şi asigurarea de resurse umane, materiale și financiare, care să ofere consistență și credibilitate efortului nostru colectiv de a asigura cetățenilor condițiile necesare pentru a duce un trai mai bun, în deplină siguranță”, precizează sursa citată.

CSAT consideră că sumele avizate asigură îndeplinirea cu responsabilitate a activităților planificate și funcționalitatea instituțională în vederea realizării misiunilor specifice și a obiectivelor asumate, prin gestionarea prudentă a resurselor bugetare alocate, în contextul unui mediu internațional de securitate instabil, marcat de manifestarea pandemiei de COVID-19, care generează modificări pe toate palierele societății.

Proiectul de buget prevede: pentru Serviciul de Informaţii Externe credite bugetare de 394,933 milioane lei (minus 0,23%) şi de angajament de 432,933 milioane lei (plus 9,37%), pentru Serviciul de Protecţie şi Pază 401,646 milioane lei (plus 50,71%), respectiv 511,779 milioane lei (plus 84,92%), pentru Serviciul de Telecomunicaţii Speciale credite bugetare de 622,198 milioane lei (minus 9,8%) şi de angajament de 868,3 milioane lei (plus 24,54%), iar pentru Serviciul Român de Informaţii 2,708 miliarde lei (minus 0,46%), respectiv de 3,133 miliarde lei (plus 14,36%).

Sursa foto: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Am o nelamurire!! Care este rolul SRI si SIE, in sec 21 in tara numita Romania??!! Bineinteles o tara subordonata UE si NATO!

 2. Pai daca au voie sa faca credite normal ca le ajute bujetu’
  dupa credite vin refinantarile de credite… si tot asa.
  doar tupeu sa ai sa cheltuiesti TOT

 3. Am o zi excelentă! Sunt din ce în ce mai fericit!

 4. Multi bani pentru institutiile de forta, taiat la greu de la educatie. Deci se vede zero reforma de pe vremea lui Iliescu. E acelasi stat privind de departe… doar ceva mai hidos, ca exista facebook si mass media nu mai compune atatea poezii si elogii puterii.

 5. Urrraaaa!
  Sifonarea bugetului public continua!
  Transparenta totala!
  😃😃

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.