G4Media.ro

Csaba Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării: Condiționarea evaluării școlilor private de…

Csaba Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării: Condiționarea evaluării școlilor private de avizul ISU este o discriminare clară

Condiționarea evaluării școlilor private de existența avizului ISU, dar scoaterea acestei condiții de la evaluarea școlilor de stat “este o discriminare clară”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos. “Este un tratament diferențiat nejustificat, pentru că condițiile de autorizare a funcționării educației trebuie să fie identice atât la unitățile de stat, cât și la cele de stat”, a precizat Asztalos.

  • Guvernul Dăncilă, cu Ecaterina Andronescu ministru al Educației, a aprobat ieri o Ordonanță de Urgență care introduce, peste noapte, o exceptare cu dedicație pentru școlile de stat: evaluarea pentru autorizare și acreditare nu mai este condiționată de prezentarea de către directorul unității de învățământ de stat a autorizației de securitate la incendiu.
  • Cu alte cuvinte, în școlile și grădinițele de stat care NU au aviz de funcționare ISU inspectorii de la ARACIP vor putea intra și evalua activitatea, în timp ce la grădinițele și școlile private activitatea nu va putea fi evaluată în lipsa aceluiași aviz.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De la bolshevika Androneaskova, pupila criminalului Iliescu si propagandista roșie in cerul gurii, nu ne putem aștepta decât la asemenea aberații. O nulitate profesionala politrucă precum e ea nu poate face ceva bun, iar Androneaskova acum isi desavârșește opera de gropar al învatamântului din România.