G4Media.ro

Criza sanitară a costat Franța peste 160 de miliarde de euro în…

sursa foto: Pixabay

Criza sanitară a costat Franța peste 160 de miliarde de euro în 2020

Criza sanitară a costat Franța peste 160 de miliarde de euro în 2020, transmite RFI.

Ministrul Conturilor Publice, Olivier Dussopt, precizează că cifra nu este una definitivă deoarace criza sanitară continuă să existe iar mai multe mecanisme de susţinere a societăţilor şi a salariaţilor sunt în continuare în vigoare.

Guvernul a început să calculeze cât a cheltuit în această criză inedită.

În ianuarie, ministrul Economiei indicase că statul a avut în 2020 cheltuieli de urgenţă în valoare de 42 de miliarde de euro.

17,8 miliarde de euro a costat şomajul parţial, 12 miliarde au fost alocate fondului de solidaritate, cu 4 miliarde a fost finanţată exonerarea de la plata cotizaţiilor sociale iar cu 8 miliarde au fost susţinute societăţile publice.

La aceste sume se adaugă o lipsă din buget, de 37 de miliarde de euro – bani ce nu au fost încasaţi din cauza crizei economice, impozitele şi TVA-ul achitat de companii au fost automat mult diminuate anul trecut.

La capitolul securitate socială, cheltuieli excepţionale au fost pentru achiziţionarea de măşti sanitare şi de teste pentru depistarea Covid-19.

Iar în 2021 cheltuieli excepţionale sunt prevăzute pentru campania de vaccinare, plata şomajului parţial şi pentru fondul de solidaritate din care sunt ajutate firmele ce au nevoie.

sursa: RFI

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...