G4Media.ro

Criza politică din Republica Moldova ajunge în Parlamentul European. Popularii cer măsuri…

Criza politică din Republica Moldova ajunge în Parlamentul European. Popularii cer măsuri dure

Parlamentul European discută astăzi subiectul respectării dreptului omului, democrației și statului de drept în Republica Moldova, transmite Radio Chișinău. Potrivit agendei legislativului Uniunii Europene, europarlamentarii vor discuta despre criza politică din Republica Moldova, ca urmare a invalidării alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului, alegeri câștigate de candidatul opoziției, Andrei Năstase.

Grupul popularilor europeni a depus un proiect de rezoluție (Proiect PPE rezolutie Moldova) care cere stoparea oricărui ajutor financiar dat de UE Republicii Moldova și condamnă în termeni duri invalidarea alegerilor.

Printre vorbitori sunt europarlamentarii Cristian Preda, Siegfried Mureșan, Andi Cristea, Petras Auštrevičius, precum și înaltul reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, mai arată Radio Chișinău.

La sediul din Strasbourg al Parlamentului European se află în aceste zile și liderii opoziției, care au mers să le prezinte partenerilor europeni rezoluția protestului de duminică, în care au cerut validarea alegerilor din Chișinău și anularea sistemului mixt de vot.

Foto: Andrei Năstase, câștigătorul alegerilor pentru Chișinău

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.