G4Media.ro

Criza din Afganistan: Guvernul britanic lansează un program pentru primirea „pe termen…

Criza din Afganistan: Guvernul britanic lansează un program pentru primirea „pe termen lung” a 20.000 de refugiați, în special femei, fete şi minorităţi religioase

Guvernul britanic a anunţat marţi lansarea unui program pentru primirea ”pe termen lung” a 20.000 de refugiaţi afgani, între care 5.000 în primul an, măsură anunţată în ajunul unei sesiuni extraordinare a parlamentului dedicată crizei legate de revenirea talibanilor la putere în Afganistan, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Avem o datorie faţă de toţi cei care au lucrat cu noi pentru a face din Afganistan un loc mai bun în ultimii 20 de ani. Mulţi dintre ei, în special femeile, au acum nevoie urgent de ajutorul nostru”, a declarat premierul Boris Johnson, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne. El a spus că este ”mândru că Regatul Unit a reuşit să pună în aplicare această măsură pentru a-i ajuta pe ei şi familiile lor să trăiască în siguranţă în Regatul Unit”.

Şeful guvernului va prezenta acest nou program miercuri dimineaţă deputaţilor care şi-au întrerupt vacanţa de vară pentru a dezbate subiectul în Camera Comunelor. Ca urmare a deteriorării rapide a situaţiei, au apărut critici, inclusiv în rândurile conservatorilor lui Boris Johnson, privind gestionarea crizei în Afganistan.

Noul program anunţat îşi propune să primească în primul an 5.000 de cetăţeni afgani ”ameninţaţi de criza actuală”, în special femei, fete şi minorităţi religioase, indică Ministerul de Interne.

Guvernul britanic nu a specificat intervalul de timp în care vor fi primiţi 20.000 de afgani, menţionând pur şi simplu ”pe termen lung”, dar acest nou program este inspirat de unul pentru refugiaţii sirieni care a permis stabilirea a 20.000 dintre aceştia în şapte ani, din 2014 până în 2021, notează AFP.

sursa foto: Facebook/ Boris Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. asta chiar crede ca oamenii astia vor veni la munca? marea majoritate va intra pe ajutoare sociale exact precum vecinii lor turci si arabi dar cine va mai plati daca romanii si polonezii au cam plecat acasa?