G4Media.ro

Criza de personal se acutizează în spitalele din Dobrogea: la Tulcea se…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Criza de personal se acutizează în spitalele din Dobrogea: la Tulcea se caută de ani de zile medici pediatri și neonatologi / La Mangalia și Medgidia nu mai e niciun cardiolog, din vară

Unele unități sanitare din județul Constanța au ajuns să nu mai aibă nici măcar un doctor din specialități extrem de căutate. De câteva luni, spitalele municipale din Medgidia și Mangalia au rămas fără cardiologi, iar la Hârșova nu există neurolog, transmite Rador.

La Spitalul de Urgență din Constanța sunt acoperite toate specialitățile, însă și aici se înregistrează un deficit când vine vorba de personalul mediu sau auxiliar. Probleme sunt și la Tulcea, unde sunt deja ani de când Spitalul de Urgență caută pediatri și neonatologi.

Spitalele municipale din Mangalia și Medgidia, care trebuie să asigure asistența medicală pentru zeci mii de locuitori, au rămas din vară fără singurii cardiologi angajați.

„În momentul de față, în spitalul nostru, Cardiologia este deficitară, nu avem deloc. Era un singur cardiolog, care actualmente este în concediu de creștere a copilului“, a declarat managerul Spitalului Municipal Medgidia, doctor Dorel Oprea.

Pe lângă cardiolog, la Mangalia este nevoie și de un radiolog, spune directorul medical al unității sanitare, doctor Iulian Popa:

„Noi, în Spitalul Mangalia, nu avem cardiolog. Practic, orașul Mangalia beneficiază de serviciul unui singur cardiolog, care lucrează în sistemul privat. Cardiologul pe care îl aveam a plecat la o specializare și, după ce a terminat specializarea, ne-a anunțat că nu se mai întoarce. Criză de personal există cam în toate spitalele din țară, mai ales, așa cum spuneam, odată cu blocarea posturilor din sistemul public. De exemplu, nu avem radiolog şi asta în condițiile în care noi instalăm un aparat modern de radiologie. Așteptăm pe cei interesați să depună declaraţia de interes, mai ales odată cu terminarea acestui blocaj al posturilor în sistemul public.“

Și Spitalul Orășenesc Hârșova a rămas fără neurolog, după ce singurul medic din această specialitate și-a dat demisia. Ce se întâmplă cu pacienții ne explică managerul spitalului, Bogdan Zidaru:

„În primă fază pot fi văzuţi de medicul de medicină internă, după care pacientul poate fi trimis într-un spital mai mare, care are o secție de neurologie.“

La cea mai mare unitate sanitară din Tulcea, criza de medici durează deja de ani buni. „De cel puțin 7 ani sunt vacante posturile de la Pediatrie și de la Neonatologie. Și necesarul acesta este critic, pentru a putea organiza linie de gardă“, a declarat managerul Spitalului de Urgență Tulcea, doctor Tudor Năstăsescu.

Spitalul de Urgență Constanța are medici din toate specialitățile, însă nu are suficient personal mediu și auxiliar, iar angajările sunt blocate până la sfârșitul anului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Aveti preot? Nu va mai trebuie!

  2. Avem primar la mangalia.Iti curariseste toate boalele

  3. Chiar daca sunt posturi vacante, medicii care doresc sa le ocupe trebuie sa plateasca o mita de zeci de mii de euro.
    Traiasca democratia noastra romaneasca!