G4Media.ro

Criză de farmaciști în orașele mici și în mediul rural. Oamenii, nevoiți…

Sursa foto: Pixabay

Criză de farmaciști în orașele mici și în mediul rural. Oamenii, nevoiți să meargă la distanțe de zeci de kilometri pentru a-și cumpăra medicamente

E criză de farmacişti în oraşele mici şi în mediul rural, relatează tvr.ro. În Mehedinţi de exemplu, media e de un farmacist la 1700 de locuitori, în vreme ce în orașele mari, găsim un farmacist la 500 de persoane. Pentru că farmaciștii nu vor să se mute la țară, oamenii din mediul rural trebuie să se deplaseze zeci de kilometri până în oraşele în care există farmacii, pentru a-şi cumpăra medicamentele de care au nevoie.

În Mehedinți, locuitorii satelor de la munte parcurg zeci de km pentru o rețetă, ceea ce e un efort mare, mai ales pentru persoanele în vârstă și singure, relatează tvr.ro

Farmaciștii sunt greu de găsit și în orașele mai mici, spune proprietara unui lanț de farmacii care ar vrea să mai deschidă câteva sedii, dar nu găsește personal calificat.

Un farmacist la 1700 de locuitori este puțin, spun cei care lucrează în domeniu. În Europa sunt țări care, ca să mențină farmaciile deschise în zone izolate, le oferă farmaciștilor sprijin de la stat.

Și ministrul Sănătății recunoaște că la sate nu sunt farmacii. Spune însă că nu există limitări și îngrădiri ale acestora.

La nivelul țării sunt cu 6,8 % mai puțini farmaciști decât ar fi necesari, relatează tvr.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. La noi e criza de orice, numai de prosti si hoti nu avem criza.

 2. Nu este nimic nou. Niciodata nu au fost farmacii la sat, oamenii mergeau la oras la medic sau la farmacie.

 3. NU ESTE O CRIZA.este absolut normal
  SALARII doar pt supraviețuire la nivel minim PT FARMACIȘTI DOAR ÎN ORAȘELE MARI.
  Comunitatile mici cu primari în frunte, trebuie sa stimuleze farmaciștii și medicii dacă și respecta locuitorii. Sau EXEMPLU CANADA. luptați va și implementați LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, TONOMATE SPECIALE CU MEDICAMENTE🥳😅CHIAR ȘI PT REȚETE COMPENSATE.
  Sa fim realiști, aveți mașini pt deplasări după medicamente. Asta nu i o problema.. Medicamente sa fie🥳😅ca pt unele AFECȚIUNI, PĂPĂDIA ȘI CELE CA EA NU MAI SUNT BUNE
  Sănătate! Doamne ajuta!