G4Media.ro

Criticile Patriarhului Daniel la adresa ÎPS Teodosie produc consecințe: Universitatea Ovidius din…

Criticile Patriarhului Daniel la adresa ÎPS Teodosie produc consecințe: Universitatea Ovidius din Constanța discută acuzațiile de plagiat de la doctoratele coordonate de arhiepiscopul Tomisului

Acuzele privind doctoratele ce ar fi fost plagiate sub coordonarea ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, vor fi discutate la ședința de marți a conducerii Universității Ovidius din Constanța, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Universitatea Ovidius, unde ÎPS Teodosie este conducător de doctorate la Şcoala Doctorală de Teologie, a reacționat după ce Patriarhia Română l-a acuzat pe acesta de plagiat și lipsa onestității științifice într-un răspuns formulat la solicitarea acestuia de ridicare a Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie.

Documentul, făcut public la finalul săptămânii trecute de G4Media, scoate în lumină problemele învățământului doctoral teologic ortodox de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, unde Teodosie Petrescu este profesor universitar și director al școlii doctorale.

Documente oficiale, dar și sursele din învățământul academic teologic ortodox consultate de PressOne, indică mai multe încălcări grave atât ale legislației universitare, cât și ale eticii academice produse la Școala Doctorală de Teologie de la Universitatea „Ovidius”, unele constatate oficial de către Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU):

  • cel puțin 15 de teze de doctorat au fost invalidate de CNATDCU imediat după susținerea publică începând cu 2016;
  • dintre cele 15 de teze invalidate, nouă au fost coordonate de ÎPS Teodosie;
  • două titluri de doctor au fost retrase definitiv de CNATDCU pentru plagiat;
  • 4 coordonatori, printre care și ÎPS Teodosie, au în îndrumare peste 20 de doctoranzi, fapt ce încalcă prevederile interne ale Universității „Ovidius”, care a stabilit o limită maximă de 20 de doctoranzi coordonați simultan

sursa foto: Basilica.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Tot in picioare pica Mache. E uns cu toate alifiile.

  2. Toate facultățile, nu doar Teologia!

    • Tov. Petrescu confunda oile duhovnicesti, enoriasii, cu oile tatane-sau, ca el la muls se pricepea de mic! Sf. Paray si Koko sunt icoanele la care barbia-sa se inchina din toate baierile sutanei incapatoare, ca na, el tb. sa inchine des la ikkoanele verzulii, rosiatice sau ce culoare s-ar preta la Merțan țeclase…

  3. Nu va este ma rusine? Din vremurile vechi, voi preotii ati fost tradatori, marsavi si ahtiati dupa putere. Asa ati ramas. Ba mai mult, ati devenit mai rau. Rusine sa va fie !!

  4. Oameni fără caracter! Ce să mai vorbim de caracterul Hristic pe care ar trebui să-l aibă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.