G4Media.ro

Cristiano Ronaldo nu și-a transformat hotelul din Maroc în adăpost pentru supraviețuitorii…

Sursa foto: pestanacr7.com

Cristiano Ronaldo nu și-a transformat hotelul din Maroc în adăpost pentru supraviețuitorii cutremurului care a făcut peste 2000 de morți (Liberation)

Cristiano Ronaldo nu și-a transformat hotelul din Maroc în adăpost pentru supraviețuitorii cutremurului care a făcut peste 2000 de morți, transmite Liberation. Informația a fost preluată și de G4Media de pe agenția de știri News.ro, care dădea ca sursă de informații o televiziune din Spania. Informația a apărut inclusiv în Le Figaro și alte media internaționale și presă sportivă. De fapt, este vorba de o turistă din Spania care a spus că a fost primită în hotelul de lux din Marrakech.

Dezmințind o știre care își are originea într-un articol din ziarul „Marca”, hotelul Pestana CR7 a declarat pentru „CheckNews”, rubrică a publicației Liberation, că nu a fost în niciun caz transformat în adăpost pentru victime.

După cutremurul violent care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă mai multe media, printre care Le Figaro, au publicat articole în care anunțau că Cristiano Ronaldo a deschis ușile hotelului său pentru refugiații sinistrați. O altă publicație a presei sportive „Sport Bible” susținea că „hotelul Pestana CR7 Marrakech a devenit un loc de refugiu pentru persoanele afectate de cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade”.

Povestea provine dintr-un articol din revista sportivă spaniolă Marca, intitulat „Hotelul lui Cristiano Ronaldo de la periferia orașului Marrakech, folosit ca refugiu după cutremurul din Maroc”.

Termenul de „refugiu” a fost cu siguranță înțeles greșit de către mass-media care a preluat povestea. Citind articolul din Marca, se pare că ziarul s-a bazat pe mărturia unui turist spaniol de la televizor. Aceasta a declarat că, după cutremur, și-a rezervat un zbor înapoi în Spania și s-a îndreptat spre o zonă mai modernă din Marrakech, care a fost mai puțin afectată de prăbușiri. Ea spune că a dormit pe stradă până când s-a eliberat o cameră în hotelul lui Cristiano Ronaldo. Faptul că a găsit refugiu în hotelul de lux nu înseamnă că acesta și-a deschis porțile pentru victime, așa cum s-a înțeles în mod clar.

Contactat de CheckNews, hotelul Pestana CR7 confirmă că nu a fost transformat în niciun caz în centru de primire a victimelor. „Aceasta este o informație falsă. Toți clienții pe care îi avem în acest moment au făcut o rezervare în mod normal”. Până în prezent, Cristiano Ronaldo nu a făcut niciun anunț în acest sens.

Potrivit unui bilanț provizoriu al Ministerului marocan de Interne, dat publicității duminică după-amiază, cutremurul a provocat moartea a 2.122 de persoane și rănirea altor 2.421.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Era clar de la inceput ca acest nespalat ahtiat dupa bani nu ar face asemenea gest.

  2. Nu inteleg acest articol. Era si este hotel, nu vad de ce facem o stire din asta. Daca opta sa il converteasca in adapost, putea sa fie o stire.
    E ca si cum ai spune ca o Skoda nu s-a transformat in Ferrari! Normal ca nu s-a transformat.

  3. @g4 media De ce trebuia sa o faca? Daca ALEGEA sa o faca putea fi promovata stirea! Daca nu a facut-o nu inseamna ca trebuie hulit pt asta! Aveti niste principii foarte indoielnicei G4Media! Comuniste! Ati auzit de proprietate privata? De ce ERA OBLIGAT sa imaprta cu cei loviti de soarta? Desigur ca putea sa o faca dar daca nu o face chiar nua aveti niciun drept sa il judecati!