G4Media.ro

Cristian Tudor Popescu despre decizia Curții de Apel în dosarul ”Pavianul”: Este…

Cristian Tudor Popescu despre decizia Curții de Apel în dosarul ”Pavianul”: Este un semn că există judecători și procurori care nu vor ceda în fața presiunii uriașe exercitate asupra lor de PSD- ALDE

Cristian Tudor Popescu a declarat, marți, pentru G4Media.ro, că decizia Curții de Apel, care i-a dat câștig de cauză în procesul cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, este ”rațională și de bun simț”. Jurnalistul a aprecizat curajul instanței de judecată, afirmând că ”pronunță această hotărâre deloc pe placul puterii, într-un caz clar politic, care nu s-ar fi născut dacă nu era vorba de premierul PSD Dăncilă”. ”Eu sper că acesta este un semn că există judecători și procurori care nu vor ceda în fața presiunii uriașe exercitată asupra lor de puterea PSD- ALDE”, a mai spus Popescu.

Redam mai jos declarația lui CTP pentru G4Media.ro:

”Această hotărâre a instanței a Curții de Apel este rațională și de bun simț. Dincolo de legi, articole și paragrafe. Pentru că acea decizie a CNCD friza atât absurdul, cât și grotescul. Ca să spui că am hărțuit pe cineva, pe un politician, făcând o observație critică cu privire la coafură, este grotesc, cum spuneam. În condițiile acelei decizii evident politice a unui organism în care se reflectă majoritatea parlamentară aflată la putere, decizia Curții de Apel vine să aducă lucrurile pe tărâmul rațiunii.

Am spus foarte limpede că nu are de-a face cu discriminarea, că se poate discuta despre orice, mai puțin despre discriminare. Niciuna dintre criticile pe care le-am adus doamnei Dăncilă, cât și altor femei politician nu au fost legate de calitatea lor de femei, ci de politician, indiferent de gen. De ce am spus că hotărârea CNCD era și absurdă și grotescă? În aceeași perioadă, același CNCD nu a dat nici măcar un avertisment unui senator care, în Parlament, a insultat-o într-un mod de nereprodus pe o colegă deputat cu referire expresă la sex.

Al doilea aspect: pe lângă această victorie a rațiunii, este curajul instanței de judecată, care ia această hotărâre deloc pe placul puterii, într-un caz clar politic, care nu s-ar fi născut dacă nu era vorba de premierul PSD Dăncilă, deci Curtea de Apel are curajul să dea această decizie. Eu sper că acesta este un semn că există judecători și procurori care nu vor ceda în fața presiunii uriașe exercitate asupra lor de puterea PSD- ALDE, practic independența lor de decizie fiind amenințată în scris și verbal în fiecare zi de către politicienii la putere.”

Reamintim că instituția s-a autosesizat după declarațiile făcute în ziua în care Viorica Dăncilă a fost propusă pentru funcția de premier. În februarie, colegiul director a votat unanim decizia prin care CTP a fost amendat contravențional cu 1.000 de lei, considerând că asocierea reprezintă hărțuire și încalcă dreptul la demnitate.

”Încep să mă gândesc că Susănica Gâdea (membră marcantă a regimului ceaușist) sau Maria Bobu (fosta soție a lui Emil Bobu) erau niște lumini în guvernul lui Ceaușescu din anii 80. Cum a ajuns această doamnă? Nu pot să mă abțin… E incorect ce fac… Coafura aceasta îmi amintește de pavianul cu mantie (babuin), o specie pe cale de dispariție. Nu pot să nu mă gândesc, este exact modul cum e așezată podoaba capilară a pavianului cu mantie”, a declarat la acel moment Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. e asa de insignifiant acest caz, ca mi se pare ca o bomboana data unui copil (poporul roman), in timp ce i se fura toate jucariile (legile justitiei, atacurile la democratie , mimarea democratiei, agendele ascunse ale lui dracnea … )

  2. bre ctp, de te crezi asa mare si tare cind au dat astia marele verdict sa renunte la 1000 si gata si linsul ca magistratii sint de super credinta, de ce nu te duci in piateta sa devii liderul neinfricat al romaniei contra bolsevicilor? sint curios daca intri putin si in duba.un ziarist din spatele sticlei sau a creionului nu inseamna mai nimic daca nu mergi si pe baricade sa traiesti momentul, fac pariu ca si comentariile ar creste calitativ. pina atunci, mai povesteste-ne despre coafura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.