G4Media.ro

Cristian Ghinea susține că PNL și PSD blochează reforma companiilor de stat…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Cristian Ghinea susține că PNL și PSD blochează reforma companiilor de stat și riscă noi pierderi de fonduri din PNRR

România riscă să piardă milioane de euro din PNRR din cauza neîndeplinirii unui jalon legat de reforma companiilor de stat, a declarat vineri Cristian Ghinea, coordonatorul departamentului de politici publice al USR și fost negociator al PNRR cu Comisia Europeană, potrivit unui comunicat al partidului.

El susține că PSD și PNL blochează reforma companiilor de stat prin modificarea în Parlament a legislației.

”O ordonanță emisă de guvern în acest domeniu a fost complet măcelărită în Senat, unde PSD și PNL au introdus multe excepții de la regulă”, a declarat Ghinea.

El susține că Celine Gauer, șefa PNRR, a avertizat guvernul că aceste excepții nu vor fi acceptate.

„Această problemă lovește din nou interesele specialiștilor din PSD și PNL. Ei vor ca aceste companii de stat să fie în continuare o vacă de muls a partidelor. Comisia Europeană a transmis însă clar Guvernului că există riscul să piardă acești bani, pentru că nu se poate să ceară miliarde de euro de la Bruxelles și în același timp să piardă miliarde de lei din bugetul de stat prin politizarea companiilor de stat”, a declarat Ghinea.

PNRR include obligația de reformă a companiilor de stat, prin recrutarea de profesioniști la conducerea acestora, pentru a stopa astfel pierderile de bani.

„Prin PNRR, acest program reformator al României, am prevăzut o metodologie prin care oameni onești, profesioniști, să fie recrutați pentru a conduce aceste companii. Avem jaloane anul ăsta în PNRR pentru numirea unor profesioniști la companiile de stat, în mod competitiv, și pentru realizarea unui proces de verificare și transparentizare a bugetelor acestora. PSD și PNL au creat însă niște excepții legale prin care companiile de stat să nu poată să fie profesionalizate”, a mai spus Ghinea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Câți oameni au votat pentru ca România să fie guvernata de Ghinea?

    • Dacă românii vroiau cele 30 mld. euro pt. investiții din PNRR-ul scris de Ghinea, ar fi votat masiv cu USR. Dar românii vor hoți la putere, așa că au votat 64% PSDNLAUR.

  2. Asta-i, de fapt, Românica, țara excepțiilor! Peste tot, excepții de la reguli! Regula este că, în fond, nu avem nicăieri nicio regulă! De aceeea lipsește etica și coerența în activitatea generală.

    • PS
      Și să fiți convinși că mai ales în societatile de stat nu vor face nicio reformă! De unde si-ar mai trage ei banii în urma sinecurilor plantate? Nicio șansă! Praful se va alege de acest PNRR, „cu siguranță „, cum le place pedelistilor să ne asigure!

  3. Sinecura, spaga, pensia speciala au prioritate, banii din PNRR sunt pe acolo, nu reprezinta o prioritate….