G4Media.ro

Cristian Ghinea: Suma de 230 de milioane de euro a fost alocată…

Sursa foto: Pexels

Cristian Ghinea: Suma de 230 de milioane de euro a fost alocată în cadrul componentei Educaţie din PNRR, pentru construirea de creșe

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor, Cristian Ghinea, anunță că o sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea a 110 creşe.

„Încă o veste bună pentru investiţiile din PNRR, după proiectele de autostrăzi şi cale ferată, a mai demarat un program extrem de important, cel prin care vor fi construite creşe. Am alocat 230 milioane euro în cadrul componentei de Educaţie pentru a construi 110 creşe unde vor putea să meargă aproximativ 9400 de copii, cu prioritate din mediile defavorizate, a scris marţi seara, pe Facebook, ministrul de resort.

Potrivit acestuia, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunţat, recent, că programul este gata de implementare şi că, deja, 128 de autorităţi locale şi-au transmis interesul pentru a primi finanţare. Ulterior, vor fi stabilite detaliile şi criteriile pentru selectarea proiectelor care să primească finanţare, a precizat Ghinea.

„Aşa cum am promis, avem proiecte mature şi la care deja se lucrează. Acestea primesc iniţial finanţare de la ministere, iar banii se vor întoarce la buget prin prin prefinanţarea de 1,9 miliarde euro care va intra în ţară imediat după aprobarea oficială a PNRR, adică în toamnă”, a subliniat Cristian Ghinea.

Bugetul total alocat României pentru PNRR se ridică la 29,2 miliarde euro.

România a depus oficial, la Bruxelles, pe data de 31 mai 2021, Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare.

Prin PNRR, trei mari sectoare vor primi sume importante de bani: Transporturile – buget de 6,7 miliarde de euro, Educaţia – de 3,6 miliarde de euro şi Sănătatea – de 2,4 miliarde de euro.

Investiţiile şi reformele asumate de Guvern în faţa Comisiei Europene, prin PNRR, au ca termen anul 2026, relatează Agerpres.

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. a uitat de salile de sport…si parcurile eco in camp :))

 2. Ce minciuni cuprinde Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024 la capitolul EDUCATIE:
  Pagina 187/259:
  „Măsuri operaționale
  Pe termen scurt și mediu am identificat mai multe măsuri specifice – parte din planul operațional de transformare a sistemului de educație prin implementarea strategiei România Educată, după cum urmează:
  c) Pentru infrastructura educațională, siguranța spațiilor de învățământ:
  ➢ Pentru accesul în mod egal la educație al copiilor și al tinerilor și asigurarea
  condițiilor de desfășurare a procesului educațional într-un singur schimb, vor fi
  realizate investiții prin programele de dezvoltare locală în:
  – 2500 de creșe, grădinițe și școli (construcții noi și reabilitări), cu o valoare
  12,5 miliarde de Lei;
  – 2.000 școli (construcții noi și reabilitări), cu o valoare 10 miliarde de Lei;
  – 40 campusuri școlare (școală, liceu, internat, teren sport, ateliere,
  laboratoare, cantină), cu o valoare de 2 miliarde de Lei;
  – 30 cămine studențești (10.000 locuri de cazare cu o valoare de 1,4 miliarde
  de Lei);
  – 8 centre universitare – reabilitare, cu o valoare de 1,5 miliarde de Lei;
  – 40 tabere școlare, cu o valoare de 1 miliard de Lei.”

  TOT capitolul EDUCATIE din Programul de guvernare 2020-2024 e o insiruire de povesti fantasmagorice , fix ca-n Programul de guvernare al PSDragnea 2016!
  A-propos, LEGEA Educatiei prevede 6% din PIB pentru Educatie, Guvernul Zombilica a alocat 2,55% din PIB, cel mai mic Buget din care 70,2% sunt Cheltuieli cu Salariile!
  Merita citit!!!!!!!!!!!
  O sa le avem fix cum vom avea cele 10 SPITALE, inclusiv maternitati, noi noute promise a fi CONSTRUITE pana la final de 2024, la Pagina 166/269!!!

 3. nea Guy, v-aş mulțumi daca ar fi adevarat. m-as intoarce cu familia, cu copiii minori, dintre care doi de creşă, alți doi şcolari, cu cățel, făra cei trei purceluşi de pluş, cu primul avion şi nu călare pe iapa lui don Quijote.
  e o veste bună. în realitate Romania e frumoasă. no worries, be very happy!

  • Dar s-au aprobat pnrr ?când aud de nenea asta cei de la Bruxelles se zguduie de râs .În toată Europa nu a existat așa un incompetent.

 4. Alo,nenea,ce veste buna e asta?S-a aprobat PNNR-ul Cehiei azi,nu al dumitale,stiai???

 5. Adica banii vin de la stat, care i-a prins pe hartia PNNR. PNRR care sta sa cada pe noi, cu sume din ce in ce mai mici la fiecare declaratie iritata a expertului Ghinea.

 6. Totul se leaga intr-un cerc vicios::voi administrati tara ca pe WC-ul din curte, voi va imbogatiti, oamenii traiesc si gandesc ca in Evul Mediu, tinerii pleaca, tara nu are nu i medici, nici educatori pentru toate cele enumerate in articol, daca nu o sa faceti ceva sa opriti exodul si coruptia, degeaba totul. Tu Ghinea de ce te-ai dus la Bruxelles? Lista neagra cu partide ce trebuie sa dispara: PSD, PNL, UDMR, …,