G4Media.ro

Cristian Ghinea, despre angajații Ministerului Fondurilor Europene: Sunt oameni foarte buni acolo,…

Cristian Ghinea, despre angajații Ministerului Fondurilor Europene: Sunt oameni foarte buni acolo, dar sunt şi angajaţi pe pile ”pentru că se câştiga mai mult”

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că salariile mari din Ministerul Fondurilor Europene (MFE) au atras şi „oameni cu pile”, iar ceea ar fi trebuit să fie o „rezervaţie de performanţă”, cum s-a dorit ministerul la înfiinţarea sa, „nu mai e chiar rezervaţie”.

Ghinea a dezvăluit că în minister sunt directori care au salarii mai mari decât ministrul, dar şi că sunt salarii de până la 9000 de lei pentru angajaţii care au „un nivel de expertiză”.

El a precizat că predecesorul său MArcel Boloş este supărat pe el tocmai pentru că i-a spus în faţă ceea ce avea de spus.

Noul ministru al Fondurilor Europene anunţă că doreşte să facă „o restructurare a întregului minister”, care se va finaliza „în câteva luni”, Cristian Ghinea subliniind că vrea o „schimbare profundă” în ministerul care gestionează fondurile europene.

 • „Estimez că în câteva luni voi finaliza procesul de restructurare şi de profesionalizare a întregului minister, neînsemnând că acum nu e profesionist. Este o rezervaţie, în bine, administrativă în România. Asta a fost logica creării acestui minister: S-a zis (…) ”Dom-le, administraţia obişnuită a eşuat, facem un fel de rezervaţie unde îi ducem pe cei mai buni le dăm şi spor de fonduri europene şi îi lăsăm să cheltuiască”. Sunt directori care câştigă mai mult decât ministrul, pentru că există sporul de fonduri şi aşa mai departe. Un nivel decent, tehnic, un nivel de expertiză la 7-9000 de lei (venit lunar – n.r.) iar directorii urcă destul de mult. Este un minister unde oamenii câştigă mai mult ca să facă performanţă, dar efectul pervers este şi că şi au atras într-adevăr oamenii cu pile pentru că se câştiga mai mult. Şi atunci, rezervaţia de performanţă care trebuia să fie MFE-ul atunci când a fost creat nu mai este chiar rezervaţie, vă spun sincer. Dar nu vreau colegii mei, care se uită la mine, să creadă că îi beştelesc aşa… pentru că nu aşa se face performanţă. Sunt oameni foarte buni acolo, aşa cum sunt oameni care nu ar avea ce să caute într-o rezervaţie de performanţă. Dar nu am venit acolo să zic: tu, tu, tu ieşi afară! Am venit să pun pe roate”, a declarat Cristian Ghinea la Digi 24.

Întrebat dacă se va face o restructurare de personal, ministrul a răspuns că restructurarea va viza întregul minister:

 • „Nu a personalului, va fi o restructurare a ministerului care este prinsă ca atare în programul de guvernare, unde am prins şi schimbarea numelui pentru că am vrut să dau o perspectivă dinspre contabilitate spre investiţii şi proiecte şi schimbare”, a mai afirmat acesta..

Noul ministru al Fondurilor Europene a dezvăluit că a avut o discuţie „francă” cu predecesorul său, Marcel Boloş, în care i-a spus „în faţă, direct” ce avea de spus şi că acesta este supărat pe el. Ghinea a menţionat că nu vrea să se „războiască„ cu fostul deţinător al portofoliului.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Ioan Buda

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. SA VA FIE RUSINE USR!
  SUNTETI LA FAL CA PSD

  • Halucinant!!!
   Cititi si va cruciti: „Întrebat dacă se va face o restructurare de personal, Ministrul Ghinea a răspuns că restructurarea va viza întregul minister:
   „NU a personalului, va fi o restructurare a ministerului care este prinsă ca atare în programul de guvernare, unde am prins şi schimbarea NUMELUI pentru că am vrut să dau o PERSPECTIVA dinspre contabilitate spre investiţii şi proiecte şi schimbare”, a mai afirmat acesta..

   Cand scriam acum ceva vreme ca NU dau CEC in alb nici unui partid, mi-amintesc cum @Radulescu Marcel m-a intrebat de ce NU am INCREDERE in USR?!
   I-am raspuns: Sa ii vedem la GUVERNARE, sa-i vedem ce vor FACE, ce vor SCHIMBA!
   Marcele, unde-ai disparut, precum dna Gabriela Constantinescu!?

   Ia uite ce FACE USR: Schimba Numele Minsiterului!!!
   Mareata REFORMA, ce sa mai zic!!
   Sincer, chiar mai asteapta careva vreo SCHIMBARE de la alianta PNL-USR PLUS-UDMR???!!!
   Nici o sansa, tineti minte daca inca NU v-ati convins!!!

  • Ar fi putut sa citeze de pe fonduri-ue dot ro
   „Autoritățile de Management ale Programelor Operaționale cu fonduri UE au urmatorul program finantat cu fonduri UE:
   Sprijin pentru asigurarea cheltuielilor pentru salariile personalului AM POCA
   Beneficiar MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, DEZVOLTĂRII ȘI ADMINISTRAȚIEI

   Scopul proiectului: Sprijinirea sistemului de remunerare şi motivare a personalului din cadrul AM POCA cu atribuţii în gestionarea instrumentelor structurale.
   Obiectivul specific al proiectului: Diminuarea impactului financiar asupra bugetului de stat.”

 2. Oare ce „schimbari” vor mai face astia din alianta pe la Minsitere: ar putea schimba culoarea birourilor, ar putea schimba usile sau ferestrele sau caloriferele, vor schimba Secretarele, Consilierii, asteptam si alte „schimbari” de rasunet de la alianta PNL-USR PLUS, UDMR!!
  Nici macar PSD nu a facut asemenea „schimbari” reformatoare!!!!

  • Eu nu prea înțeleg, sunt foarte buni, avem și piloși, treacă de la mine, dar cu absorbția de fonduri europene cine se ocupă, avem performanță și n- am aflat?

  • @Alex: E simplu!!
   NU isi ASUMA nici o masura nepopulara, NU vor sa deranjeze oamenii din Minsitere, NU vad nici o sansa de REFORMAREA aia mult asteptata!
   Daca de la cei din PNL chiar NU am avut asteptari, credeam ca cei din USR PLUS vor face ceva mai mult, dupa cate s-au tot batut in piept 4 ANI in opozitie plus campania electorala plina de promisiunI!
   Cand colo, ce auzim?!
   Auzim clar ca nici vorba de SCHIMBARE, „schimbam numele Minsiterului, desi acolo colcaie de „pilosi incompetenti”, din aia care ne deranjau cand NU eram la putere, dar acum nu ne mai deranjeaza!”
   Rusine, USR PLUS, data viitoare nu mai prindeti voi Parlamentul DACA veti continua asa!
   Va matura PSD si AUR si pe voi si pe PNListi!
   UDMR sta linistita, votantii lor nu au alta varianta!

  • @Alex 1: E simplu!!
   NU isi ASUMA nici o masura nepopulara, NU vor sa deranjeze oamenii din Minsitere, NU vad nici o sansa de REFORMAREA aia mult asteptata!
   Daca de la cei din PNL chiar NU am avut asteptari, credeam ca cei din USR PLUS vor face ceva mai mult, dupa cate s-au tot batut in piept 4 ANI in opozitie plus campania electorala plina de promisiunI!
   Cand colo, ce auzim?!
   Auzim clar ca nici vorba de SCHIMBARE, „schimbam numele Minsiterului, desi acolo colcaie de „pilosi incompetenti”, din aia care ne deranjau cand NU eram la putere, dar acum nu ne mai deranjeaza!”
   Rusine, USR PLUS, data viitoare nu mai prindeti voi Parlamentul DACA veti continua asa!
   Va matura PSD si AUR si pe voi si pe PNListi!
   UDMR sta linistita, votantii lor nu au alta varianta!

  • lili, pun pariu orice ca esti salariat pe la ministerul acesta pe care vrea sa-l restructureze Ghinea…. Fiindca tu nu vrei sa se schimbe ceva ! Incepi cu ignoranta idee ca restructurarea ministerului este acelasi lucru cu restructurarea de personal…! Esti un necunoscator al ideii sau un obisnuit semidoct…? Poti realiza ca reformarea ministerului se refera si la principii de lucru, tactici si strategii de viitor, scheme de personal, forme de implementare a unor noi idei, coroborate cu moduri folosite in Comunitatea Europeana, etc…? Stii, nu e doar restructurare de personal si… vor fi restructurati doar impostorii, incapabilii, „pilosii” , semidoctii extrovertiti si agitatorii, adica cei care se tem de o „curatenie” reala in minister …. Te simti, cumva, vizat…?

 3. Oare cand se apuca astia de treaba? Oare cand se apuca Nicusor Dan de treaba?
  Vedem in cateva zile cine va castiga in batalia cu generalul Iarna!

  • Nicusor Dan a promis Audit international, adica un Audit facut de o Firma recunoscuta(probabil vorbea de una din BIG4!) si uite ca imediat trece jumate de An si nici vorba de Audit!
   Ce Audit sa mai faci ACUM, dupa atata timp, TREBUIA Imediat ca sa arate Situatia din Primaria capitalei lasata de dna Firea!
   Daca Nicusor Dan nu s-a tinut de cuvant, de la astia din alianta NU am nici o speranta!
   Ii va matura PSD si AUR in 2024!!

   „29 septembrie, 2020 : Nicușor Dan anunță un audit în Primăria Capitalei.
   Noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat luni seară că va efectua un audit la Primăria Capitalei ca primă măsură după instalarea în funcție.
   El a arătat că într-o săptămână va prezenta situația financiară a Primăriei și a instituțiilor din subordine.
   „O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziţii, deci probabil în 4, 5, 6 luni (să avem REZULTATELE Auditului – n.r.). În orice caz, foarte repede voi prezenta o situaţie financiară a Primăriei şi a instituţiilor din subordine. Asta o să o aveţi într-o săptămână pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a afirmat Nicuşor Dan luni seara la postul B1 TV.

   Si in privinta Numarului de angajati din Primarie, Nicusor Dan a dat inapoi:
   „Întrebat cu cât personal ar putea funcționa Primăria Capitalei și companiile din subordine, Nicușor Dan a răspuns: “Avem Primăria, administrația și companii. Companiile din subordine, mai puțin STB și Termoenergetica, sunt niște trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitații și cea mai mare parte dintre ele o să fie închise. Nu pot să vă dau procentul acum, însă, așa cum am promis, o să facem un audit financiar și de resurse umane, management în fiecare instituție și o să luăm decizia”.
   Acesta a precizat că deosebirea față de cazurile administrațiilor de la Bihor și Caraș Severin care și-au redus personalul pentru a redirecționa bugetul către alte investiții, “vine din faptul că noi în momentul de față în București AVEM aceste 3 mari urgențe, cu care ar trebui să încep (coronavirus, termie și situația financiară)”.

   COVIDUL nu o fi ajuns la Bihor sau Caras, Nicusorule??!
   Pariez ca in afara desfiintarii companiilor municipale, DECLARATE ILEGALE de Instanta, Nicusor NU va da oameni afara!
   Are nevoie mare de TOTI!!!

 4. Ce spunea Florin Cîţu in Agust 2019, cand PNL era in Opozitie si dadea bine discursul anti-bugetari de lux: „Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
  21.08.2019
  Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt DUBLE comparativ cu cele din sectorul privat.
  Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
  „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

  Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

  „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

  „Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.

  Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

  Azi, cu PNL la putere, Fl Catu a uitat de toate astea, iar mareata alianta in locul REFORMELOER promise in Adminsitratia publica stufoasa si ineficienta si clientelara si NEPROFESIONISTA anunta trimfator ca va SCHIMBA Numele Ministerului Fondurilor europene, desi colcaie clientelismul, cum recunoaste chiar Minsitrul cu pricina!
  Rusine PNL, rusine USR PLUS!!!
  De la UDMR nu am asteptari, stim bine ce a FACUT timp de 3 ANI alaturi de PSDragnea si ALDE!!!

 5. Ciolacu moare de ras!
  Nasui ne spune ca e greu cu granturile si ca nu stiu cand pe vor da. La el nu sunt oameni suficienti sa analizeze dosarele. Desi probabil au jumatate din oameni care freaca duda. Un minister intrg analizeaza 90 de dosare pe zi, cand este prioritatea numarul 1, conform dnului Nasui. 90 pe zi.
  Ghinea ne spune ca e greu si la el ca are mii de angajati pe pile care freaca duda, asa ca rezolva problema schimband numele ministerului.
  Ciolos, Barna, serios, macar opriti-i pe astia sa mai dea declaratii, ca e clar deja ca nu sunt capabili de nimic. Macar sa taca. Nu o sa fie asa evident ca suntem praf.

 6. Da, dupa fiecare serie de alegeri mi se confirma ca tara asta trebuie parasita.

 7. Într-adevăr, USR+ surprinde neplăcut foarte devreme. Toți s-au înmuiat (inclusiv Stelian Ion și V. V.) , deja întrebările presei îi incomodează vizibil, deși nici ele nu sunt suficient de directe sau insistente. Dau impresia că, odată ajunși acolo, constată că puterea nu le aparține, de fapt. Încă nu m-a dezamăgit Clotilde, însă nici la sectorul 1 nu știu dacă a început auditul.

 8. Urat mai e sentimentul asta de dezamagire. Si tare mai contrasteaza cu satisfactia unor postaci care suspina fara demnitate dupa scursurile care ne-au condus in trecut. Nu-mi vine sa cred de ce lipsa de determinare si de vointa par sa dea dovada liderii astia tineri care din zmeii de dinainte de alegeri s-au transformat in niste banali pui de gaina care de-abia piuie in fata microfoanelor.

  • PSD, trebuie să nu mai ajungă la guvernare, au făcut prea mult rău, dar vi se pare normal comportamentul celor de la putere? Să nu uite că electoratul lor nu este ca acela al PSD- ului, care acceptă orice, că partidul ne dă și știe ce face. 4 ani trec repede, criză sanitară, economică, dacă nu- și respectă promisiunile, mai ales pe cele arzătoare: lege pt. anularea pensiilor speciale, redus nr. bugetarilor, crearea de locuri de muncă, la revedere

  • Asa e, timp de 4 ANI cat au fost in Parlament, dar NU la guvernare, zmeii din USR faceau si dregeau si criticau si schimbau din vorbe, iar acum ajunsi la guvernare se dau in spate si socheaza cu vorbe goale, mai degraba PNListe sau PSDiste!
   Apoi, sa ne amintim cum ne impuia mereu capul Presedintele Johannis in campania electorala ca DUPA alegeri vom avea o MAJORITATE care va FACE si va DREGE si va REPARA tot RAUL facut de PSD!!

   Ce spunea Presedintele Johannis in 30 Septembrie 2020 DUPA alegerile locale:
   „Jurnalist: În prima declarație pe care ați făcut-o după alegerile locale, aţi numit USR-PLUS şi PNL motoarele SCHIMBARII. V-aţi gândit și la acei primari ex-pesediști care au trecut la PNL și dacă da, ce schimbare așteptați de la aceștia?

   Klaus Iohannis: Eu aștept schimbări de la partidele care au dovedit că au proiecte bune pentru România, au proiecte bune pentru comunitățile lor şi sunt convins că numărul de primari care vor veni cu proiecte bune pentru administrație, pentru comunitățile lor este semnificativ mai mare decât numărul primarilor care doar așteaptă să treacă timpul. Nu putem să individualizăm așteptările de dezvoltare ale unei țări. Este nevoie de oameni dornici să aducă o schimbare în plus, o schimbare pozitivă, sustenabilă, dar în politică este nevoie și de partide care, în ansamblu, sunt dispuse să facă aceste schimbări, să își asume RISCUL Schimbărilor, fiindcă schimbările întotdeauna vin cu un risc politic. Nu toată lumea își dorește schimbarea în bine, să știți. Şi pentru că Partidul Național Liberal, dar și USR-PLUS, care sunt la început de drum, au dovedit că doresc o SCHIMBARE a felului în care se face politică în România, că doresc să vină cu reforme bune pentru România și pentru români, din aceste motive am spus și luni ce am spus.”
   „Klaus Iohannis: Nu, nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. Este încercarea jalnică a unor politicieni care știu nu mai intră încă o dată în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă. Cam la asta se reduce, în opinia mea, fiindcă ultimul termen rezonabil din punct de vedere al mandatului este 6 decembrie. Și sper foarte mult ca procedurile care sunt încă în curs să ducă la validarea acestei date. Sunt aproape convins că așa va fi. Niciun politician serios, niciun parlamentar serios nu-și imaginează că poate să stea până la „Sfântul Așteaptă”, doar așa. Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioadă inadmisibilă și vă spun și de ce. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie.
   Iar in ultima zi a campaniei electorale pentru parlamentare 2020, Johannis:
   „Am traversat împreună un 2020 extrem de dificil, însă, cu ajutorul vaccinurilor anti-COVID, începem să întrezărim sfârșitul acestei teribile pandemii. În perioada următoare, trebuie să fim pregătiți să demarăm un temeinic PROCES de reclădire a Statului.
   Mandatul pe care voi, dragi români, mi l-ați dat este de a construi România Normală și sunt decis să îl duc la îndeplinire. Dar România Normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează 4 ani fără alte alegeri, avem deci o șansă istorică la o guvernare stabilă, care să pună în practică acele măsuri de REFORMA mereu amânate, dar ESENTIALE pentru DEZVOLTARE. Ca acest lucru să fie posibil, votul din 6 decembrie trebuie să conducă la constituirea unei MAJORITATI solide, capabile și dornice să lucreze în beneficiul românilor.
   Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forțelor democratice și reformiste, care se angajează la progresul României. Totodată, 6 decembrie este ziua în care România poate în sfârșit să se despartă definitiv de cei care au ținut-o în subdezvoltare și au încercat s-o deraieze de la parcursul său european și democratic. Pentru a intra într-o nouă etapă, de prosperitate și dezvoltare, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Dragi români, pe 6 decembrie vă aștept pe toți la vot!”

   Dragi romani, oare asa vrea Presedintele Johannis sa faca REFORMA aia reala a Romaniei?!

 9. puteti sa luati la MFE toti „expertii” PSD din Primaria Capitalei?:))

 10. Ma bucur ca am plecat din tara acum 6 ani….dar nici la vot nu mai duc…usr+ ai pierdut 2 voturi…aveam pretentii mari de la voi…mai bine in opozitie decat sa fii sluga la pnl…

  • Nu ai de ce să te bucuri. E țara ta. Așteptai să facă mai mult pentru tine. Ea are nevoie de oameni care să facă ceva pentru ea. Încă sper că ăștia mai tineri vor încerca asta, chiar dacă mai și dezamăgesc.

 11. Ce spunea Cristian Ghinea in 8 Septembrie 2020:
  BURSA: „CRISTIAN GHINEA, DEPUTAT EUROPEAN:”Sporuri salariale la Ministerul Fondurilor Europene, din banii de asistenţă tehnică şi autostrăzi”.
  160 milioane euro, adică jumătate din totalul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (330 milioane euro) destinat României se duce oficial pe cheltuieli cu SPORUL la Salarii de 75% „pentru personalul care gestionează fonduri europene”, susţine europarlamentarul Cristian Ghinea (USRPLUS/Renew Europe), care citează un studiu realizat de platforma „O Ţară ca Afară”.

  Conform documentului citat de către deputatul european, acest Spor salarial este încasat de TOTI funcţionarii din sistem şi NU în funcţie de performanţă, reală, individuală.
  El arată că, recent, Guvernul PNL a decis să transfere spre acest program 80 milioane de euro de la Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

  „Au luat bani de la fondul pentru autostrăzi şi mediu (unde nu avem proiecte) ca să se suplimenteze banii din fondul consumat pe sporul funcţionarilor Ministerului Fondurilor Europene, care e folosit la asta în loc să fie folosit la dezvoltarea de proiecte. Frumoasă IRONIE. Fix în anul în care guvernul se laudă că dă drumul la autostrăzi”, susţine Cristian Ghinea, în cadrul unui comunicat de presă remis Redacţiei.

  Deputatul european precizează că beneficiarii care derulează efectiv proiecte (primării, consilii judeţene, companii private), au avut acces la o parte foarte mică din acest program de asistenţă tehnică. Din păcate, per ansamblu, 91% din banii acestui program merg la proiecte derulate de MFE sau de instituţiile satelit ale ministerului de resort, inclusiv la cele care ar trebui să controleze instituţia respectivă susţine europarlamentarul din partea USRPLUS/Renew Europe.
  Astfel, printre cei care primesc sporul salarial de 75% se numără şi funcţionarii Autorităţii de Audit (din cadrul Curţii de Conturi) şi cei din cadrul Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF).
  Aceştia ar trebui practic să verifice proiectele şi întregul proces de alocare a fondurilor prin POAT, ceea ce ne arată că avem un CONFLICT de interese în cazul funcţionarilor respectivi, susţine Cristian Ghinea.

  „Mai rău este că MFE se pregăteşte să repete toate greşelile. Am consultat viitorul Program Operaţional pentru Asistenţă Tehnică – versiunea publicată până acum de minister – şi constatăm că pentru următorii şapte ani este gândit în acelaşi mod: permite ca banii să fie consumaţi ineficient. Axele şi priorităţile de finanţare sunt formulate aproape identic”, arată şi Vlad Botoş, eurodeputat USR PLUS/ Renew Europe.”

  Dle Ghinea, 75% din salariu e SPOR primit de TOTI functionarii de la MFE, o sa SCHIMBI asta SAU vei continua asa?!
  Pariez ca NU va schimba NIMIC!!!

 12. 19 August 2020, ADEVARUL: „Sporuri de 100% din Salariu pentru bugetarii care vor pregăti proiecte finanţate din planul de redresare.
  Guvernul vrea să dea sporuri de până la 100% angajaţilor care se vor ocupa de implementarea proiectelor finanţate prin Planul naţional de redresare, arată un proiect de Ordonanţă de urgenţă aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri.
  Spor de 100% pentru noi funcţionari.
  Aşadar, Guvernul va înfiinţa în cadrul Ministerului Fondurilor Europene o structură de specialitate cu un număr de 30 posturi cu denumirea Direcţia Generală Management Mecanism de Redresare şi Rezilienţă (DG MMRR), care va fi însărcinată cu sistemul de guvernanţă al PNRR, respectiv cu elaborarea, negocierea, aprobarea, decontarea de cheltuieli, monitorizarea, monitorizarea reformelor precum şi raportarea PNRR.
  Personalul DG MMRR va avea statut de personal contractual angajat pe bază de contract individual de muncă, pe o perioadă determinată de cinci ani, iar contractul se poate reînnoi o singură dată, la cerere, pentru o perioadă de încă cinci ani numai condiţionat de obţinerea unor performanţe deosebite.
  Salarizarea personalul contractual angajat în cadrul DG MMRR se asimilează cu cel al funcţionarilor publici care desfăşoară activităţi cu proiecte/programe operaţionale finanţate din fonduri externe nerambursabile, în funcţie de vechimea în muncă şi/sau în funcţie de specialitatea studiilor precum şi în funcţie de nivelul studiilor absolvite.
  Personalul angajat în cadrul DG MMRR va beneficia de un SPOR de complexitate pentru activitate desfăşurată în cadrul PNRR în procent de 100% din salariul de bază pe perioada în care desfăşoară activitate în cadrul PNRR.
  Totodată, şi personalul din cadrul ministerelor de resort implicat în procesul de elaborare al PNRR beneficiază de un spor de complexitate pentru activitate desfăşurată în gestionarea PNRR în procent de 100% din salariul de bază pe perioada în care participă la procesul de elaborare al PNRR.
  De acest spor de complexitate de 100% va beneficia şi personalul din cadrul ministerelor de resort implicat în activităţi de monitorizare, raportare, aprobare şi validare a proiectelor de investiţii/reformă.”

  A-propos, acesti Angajati de la MFE condusi de Marcel Bolos, atat de superplatiti, au intocmit Planul ala National de Redresare si Rezilienta RESPINS de Comisia Europeana, ce spune Ghinea pe subiect:
  News.ro: 9 Ianuarie 2021: „Cristian Ghinea despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: Există o DIFERENTA destul de mare între ce s-a discutat la Bucureşti despre acest plan şi ce s-a discutat la Bruxelles despre acest Plan.
  Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea susţine că există DIFERENTE mari între termenii în care s-a discutat la Bruxelles Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi felul în care acesta a fost prezentat în România. El a arătat că unele dintre proiectele propuse ca având finanţare prin PNRR NU vor putea fi aplicate dacă NU se încadrează în normele decise la Bruxelles pentru acest plan.
  „Pot să vă spun că există o diferenţă destul de mare între ce s-a discutat la Bucureşti despre acest plan şi ce s-a discutat la Bruxelles despre acest plan şi am avantajul de a fi ştiut ambele planuri”, a declarat Cristian Ghinea la Digi 24, referindu-se la modul în care ar urma să fie cheltuite cele 30 de miliarde de euro alocate României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
  ntrebat dacă există şansa ca planurile României să fie acceptate la Bruxelles aşa cum sunt ele formulate acum, Cristian Ghinea a răspuns negativ.
  „În acest moment NU, pentru că NU respectă aceste… Comisia ar fi în imposibilitate tehnică să le accepte. O să se uite: Ia, din ce aţi pus voi acolo, 37% este verde? Nu! Nu putem să acceptăm, pentru că e ilegal, e un regulament european care trebuie respectat” a răspuns ministrul.”

  Pentru CE primesc, dle Ghinea, aceste Sporuri URIASE angajatii de la MFE cand Planul e varza, o spuneti chiar dvs iar Procentul de absorbtie al Fondurilor de la UE e jalnic, Romania e ultima in UE!!!??
  Din 2007 de cand Romania a aderat al UE, NIMIC nu se VEDE din Miliardele alocate Romaniei de la UE, NIMIC relevant si IMPORTANT pentru tara, care sa ramana in urma, NIMIC!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.