G4Media.ro

Cristian Ghinea: Am curajul să spun că nu cred că magistraţii trebuie…

Cristian Ghinea: Am curajul să spun că nu cred că magistraţii trebuie să aibă pensie specială. Nu ne-am înțeles încă în coaliție pe acest subiect

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că magistrații nu ar trebui să beneficieze de specii speciale și că nu s-a ajuns încă la un consens în coaliție pe acest subiect.

„Am curajul să spun că nu cred că magistraţii trebuie să aibă pensie specială. Magistraţii oricum au avut salarii mari. Atenţie, eu nu spun că toată lumea trebuie să aibă pensie egală, eu spun aşa, în funcţie de cât ai avut salariul trebuie să ai şi pensie”, a spus Cristian Ghinea, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

Cristian Ghinea a explicat că și în cazul militarilor există „o nedreptate” care trebuie corectată.

„Dacă vă uitaţi la categoria militarilor sau categoria poliţiştilor şi acolo există nedreptate între pensia medie, între pensia cu care a ieşit un sergent din poliţie, când erau încă ofiţeri şi cu pensia cu care a ieşit un general din poliţie, care şi-a dat o pensie specială şi-a mărit salariul în ultimele şase luni şi a ieşit la pensie cu salariul ăla. Asta este genul de nedreptate care nu trebuie să mai existe”, a detaliat Cristian Ghinea.

Ministrul Ghinea a precizat că în coaliție nu s-a ajuns încă la un acord în privința pensiilor speciale, dar că partidele componente se vor înțelege până la urmă.

„Au fost discuţii în coaliţie pe toate pensiile speciale. Nu ne-am înţeles pe subiectul ăsta încă, dar o să ne înţelegem (…) Daţi-mi voie să nu ies cu această discuţie public până când încă mai există şanse de a ne înţelege în coaliţie”, a spus Cristian Ghinea, întrebat dacă cei care opun sunt din PNL sau din USR PLUS.

Ghinea a mai spus că în Planul Național de Redresare și Reziliență se precizează că va exista o lege care să rezolve problema pensiilor speciale.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

67 comentarii

 1. Ministrul asta daca mai iese din linia „coalitiei”, va avea soarta lui Voiculescu.

 2. Prietenii interlopilor? Protectorii pedofililor şi violatorilor? Muşamalizatorii Dosarului Revoluţiei? Condamnaţii de profesie la CEDO?

  Nu merită pensii speciale? Nu merită nici salarii. Doreii din justiţie merită renumeraţie pe măsura calităţii actului de justiţie. Adică zero.

  • Dar despre egalitate în timpul activității de ce nu vorbește nenea ăsta? De ce nu pomenește nimic despre interdicțiile militarilor? De ce nu zice că un militar NU ARE VOIE SĂ-ȘI FACĂ NICI PILONUL 2 NICI PILONUL 3 LA PENSIE?

  • Asa este,subscriu…”renumeratia” spune tot despre aceste hahalere…

  • Pe bune?! Sclavule, taci dracului din gura si treci la munca!

 3. De acord cu domnul Ministru ! PNL=USL= Escroci.

 4. Unde este rareș bogdan batistă care mânca din gură ca in 30 de zile dispar pensiile speciale și a cumulul pensiei de la stat cu salariul tot de la stat??????? Băi frate ce este așa greu să dați o lege să primești pensie pe bază de contribuție????????????? De esti special față de ceilalți??????

 5. Corect. Magistrații au dreptul la salarii mari si apoi la pensii mari proporționale pe aceleași criterii cu restul populației cu salariile.
  Nici milițienii și militarii nu au dreptul la pensii speciale. Da, un militar care face o misiune pentru tara cu extrem curaj, ii moare un coleg, altul trăiește șchiop si el ii salvează, daca decide Președintele țării, devine special si el si șchiopul si pensia pentru familia mortului.
  Sunt militari ce-au luptat doar cu paharul de băutură si friptura la grătar care nu au de ce sa primească pensii speciale.
  La fel milițienii si securiștii.

  • Cica e un drept castigat de pe vremea lui Cuza. Sa primeasca banii doar daca-si indeplinesc obiectivele.
   Obiectivul lor principal e sa PREVINĂ

  • Ma istetule, in toate tarile lumii civilizate militare beneficiaza de anumite conditii speciale la iesirea la pensie, nu de pensii speciale, ale militarilor sunt pensii de serviciu asa ca mai terminati dreacu cu isteriile astea, sunt doar mascari pornite de la basescu iar acum le continua mascaricii astia din usr

  • Dupa mintea ta, doar muncitorii necalificati au dreptul la pensii mari, mari si speciale.

  • Da, sunt de acord, doar ca pensiile nu sunt speciale…si militarii au o chestie aparte, sunt militari pana mor, ei nu devin civili niciodata,trec in rezerva, de unde pot fi rechemati in activitate cand vrea muschiul statului, sau in retragere. Si mai au niste chestii, se numesc restrangeri ale unor drepturi prin lege. Practic, ei nu au drepturile celorlalti, au doar obligatii cu carul si putinele drepturi ss refera la remuneratia lor in activitate si in rezerva. Dar stim, pe ei ii iubeste lumea numai cand are nevoie de ei!

 6. Comisia ti-a dat cu PNRR-ul in cap pentru a treia oară?

  Baga ceva despre pensii speciale, bugetari ca sa distragi focile. 🙂

  • Tara mafiota, stat.mafiot organizat, speciali militari,.speciali politisti, speciali justitie,.speciali servicii, speciali administratie!

   Scarbe speciale infecte, hoti cu acte.in regula! Terminatori de tara, oameni fara mama fara tata, non umani!!! Jeguri infecte ahtiate dupa bani!!!

   Dzeul lor e banul!!! Atat!

  • O tactică perversă au PNL aruncă vină pe PSD , când sunt prinși, aruncă pe asistați social, dacă le zici de alocații aruncă vină pe părinți că iau țigări și băutură. Tot timpul distrag atenția de la problemele reale ale țării cu tot felul de tertipuri dar promisiunile electorale făcute sunt de domeniul trecutului.

 7. Când o să ajungă să se înțeleagă și ei, se dărâmă șandramaua!
  E foarte curajos băiatul ăsta! A avut atât cauraj să confirme aprecierea unei jurnaliste precum că se „va ieși cu picioarele înainte din câmpul muncii” după masurile pe care coaliția a început să le ia în materie de pensionare! El a răspuns senin (eu cred că senil) că „este premisa pe care mergem”!!!!!!!
  Cine este prostul asta să vorbească despre pensii publice?! Habar nu are de legislația în domeniu, ca toți useristii de fapt, dar se dau avizați!!!
  Politică poți să faci la nesfârșit pe pensiile speciale, adică dat din gură fără rost, dar la cele publice trebuie să știi în detaliu cu ce se mănâncă!
  Apropo de magistrați, a spus ceva zilele trecute corect și anume că nu le poți tăia sau elimina speciala, dar, prin lege, poți sa corectezi modalitatea de calcul! Pai, întreb și eu, mă dau curajos acuma, ca el, dacă au puterea deplina, mă refer la coaliție, cine i-a împiedicat în 6 luni de guvernare să elaboreze legea cu noul mod de calcul încât pensia să nu mai fie 80% din brutul veniturilor magistraților din ultimele nu știu câte luni?! Lasă, că stăm noi, civilii, cu 30% din net!
  Hai, brr de-aici Ghineo, ca ești un simplu impostor gras și împuțit!

  • Dacă lucrezi cu mizeria socială(nu ii zicem dejecție),adică ești pus să arestezi,să condamni in penal,să soluționezi actiuni în civil,etc.avândgrijă la imparțialitate,adică să nu te mânjești cu obiectul muncii parcă văd că aceste compensații sunt meritate.Iar aruncarea pe piață a acestui subiect nu e decât o nouă ,,divide etc impera,,.Iar pentru fosta clasă conducătoare,aici fiind și muncitorii specialiști nu li se cuvine decât ,,ciocul mic,,pentru că societatea își așează valorile.In concluzie făceț în-vă judecători(ori procurori)că să vedem dacă rezistați la stresul măcar al unei ședințe de judecată.

 8. G4, lasă-mi comentariu, că eu nu te-am înjurat!

 9. Până acum ați apărat pensiile speciale ale magistraților iar acum o dați la întors, câtă ticăloșie.

 10. PNL=PDL=PSD
  E greu spre imposibil sa anihileze cineva caracatita asta. E construita in 30 de ani si e ramificata peste toata Romania.

 11. Nicaieri in Constitutie nu se pomenește un cuvintel despre pensii speciale,așa ca CCR nu are nimic de spus in acest sens.
  Acum este momentul sa se puna absolut TOATE pensiile speciale pe baza principiului contributivitatii.Si așa au avut salarii prea mari pentru munca prestata.

  • Numai pensiile pe contributie sant proprietate ,cei in plus se pot taia azi.Nu poate ccr sa oblige o Tara sa se inprumute sa plateasca pensiile nesimtite.ÎS SLABI

  • Cel mai usor e să ne dam cu parerea despre munca altora.

 12. POLIȚIȘTII ȘI MILITARII DUPĂ 20 DE ANI DE MUNCĂ, AU PENSIE DE 3 ORI MAI MARE DECÂT CIVILII DUPĂ 40 DE ANI DE MUNCĂ, CARE AU AVUT ACELAȘI SALARIU CA MILITARII ȘI POLIȚIȘTII ‼️😅

  • Dupa 20 de ani ies la pensie doar aia foarte speciali, ca aia pe care au pus-o aia de la usr secretar de stat la interne dupa ce a iesit la pensie la 42 de ani chestor(va dati seama cat a lucrat aia de a ajuns chestor) si cu vreo 13000 pensie, talpa fii sigur ca iese dupa 20 de ani doar daca sunt betegi

  • Da, asa este! De ce nu s-au facut si ei militari sau politisti?! Cine i-a oprit?! Regulile nu s-au schimbat in timpul jocului. Asa au fost stabilite de la inceput. Orice cetatean apt din punct de vedere fizic/intelectual/legal are posibilitatea de a alege o cariera in armata/politie. Nu îi opreste nimeni.

 13. Numai pensiile pe contributie sant proprietate ,cei in plus se pot taia azi.Nu poate ccr sa oblige o Tara sa se inprumute sa plateasca pensiile nesimtite.ÎS SLABI

  • In ultimii ani ai lui Ceausescu nu se mai plateau contributii pe salariu..Se introdusese impozitul pe…fondul de salarii.Adica, in fluturas nu mai aveai retineri..Cat era salariul pe stat ,atata luai in mana…Ati luat gogoasa asta cu…contributivitatea si o tot rostogoliti ca va place cum suna.De aceea sunt atatea inechitati..Lasati-o mai incet cu contributivitatea…Si…atentie..toate pensiile asa zise „speciale” sunt pensii de serviciu..ca or fi de la Cuza incoace,de la Dromichete,nu stiu…dar sunt pensii de serviciu,asa sa retineti..

  • Nimeni nu a platit contribuție pentru pensie pâna la 10 04 2001, cand a intrat in vigoare prima lege a pensiilor contributive.
   Legea 19/2000 a stabilit o convenție că toată lumea a plătit o contribuție proportională cu veniturile salariale., urmând ca, efectiv ,CAS să se plătească de toată lumea, civili sau militari, incepând cu luna aprilie 2001 .
   Nu va mai bateti cu pumnul în piept ca numai civili au platit contribuții!

 14. Când faci suruburi dacă norma este de 10000pe zi iar tu faci 5000 primesti 12 din leafă.
  Care-i norma de muncă la judecători ???
  Când condamni oameni achitati ulterior la 10 ani de pușcarie ți-ai realizat norma.
  Cand dai decizii copy paste și confunzi partile dosarului, cand la începutul paginii scrii ceva și la sfarsitul ei contrazici ce-ai scris mai sus ti-ai facut norma?
  Sunt povești că nu se poate.
  Să ia legea în vigoare și să verifice fiecare dosar cum și-a pus în salariu și diurna.
  Sau să -i pună să restituie despăgubirile pe care Romania le plăteste la Cedo.
  Codul lui Hamurabi spune așa:
  Dacă un judecător ia o decizie într-un caz, iar apoi se dovedește că a greșit, va fi pus să plătească de douăsprezece ori cât a impus el acuzatului, și nu i se va permite să mai judece.
  Polițistii corupți,procurori abuzivi, judecători corupți cei care au maltratat oameni și sunt complicii cu infractorii la mititica și fără pensie.

 15. Suntem o tara în care conduc mizeriile, crezind ca lor l i se cuvin toate, încalcă legi, condamna pe nedrept și nu răspund pentru aceste nedreptăți, asa am ales asa vom trai

  • Ciocoii vechi și noi…nu se va schimba nimic în țară asta decât dacă v om expedia aceste lacuste din toate structurile corupte în coreea de nord …

 16. Nu doar magistrații, NIMENI nu trebuie să aibă pensii speciale!!

 17. Mare rușine, foarte dezamăgit, pensii speciale la magistrații de la Cedo voi să plătiți toți banii care s-au pierdut de statul român.

 18. Gargară!

 19. Legi de rahat ,conducerea de rahat ,trădătorii
  din toate partidele politice …toate derulate timp de 30 ani…Propun o vacanță gratis tuturor celor ce s au perindat la conducerea ttarii Coreea de Nord…

 20. Legi de rahat ,conducerea de rahat ,trădătorii
  din toate partidele politice …toate derulate timp de 30 ani…Propun o vacanță gratis tuturor celor ce s au perindat la conducerea ttarii Coreea de Nord…

 21. Excepție soldații care au suferit în urma unor evenimente pentru patrie nimeni nu poate primi așa ceva!!! Total absurda aceasta temă de a fi o persoană specială în pensie care nu a făcut nimic, din care să aibă de suferit, pentru țară și popor. RUSINE celor care au conceput și celor care nu opresc aceasta mizerabila … spaguiala.

 22. Ciocoii vechi și noi…nu se va schimba nimic în țară asta decât dacă v om expedia aceste lacuste din toate structurile corupte în coreea de nord …

 23. Analfabeților! Militarii au cele mai mari restricții dintre toți cetățenii. Nu au voie să aibă sindicat(că voi boilor), nu au voie sa aibă afaceri private ( cavou dobitocilor), nu au voie să facă grevă ( că voi handicapaților intelectual), dar sunt obligați să vă scotă pe voi din zăpezi și inundații (pe voi putori ordinare), sunt obligați să asculte aberațiile unui președinte de căcat care este un trădător la fel că toți cei din actualul guvern. Mai ales ministrul apărării. Așa că mai tăceți analfabeților!!!

  • Las-o jos, că măcăne!

  • Marcele tata, las-o mai usor cu „analfabetilor, dobitocilor si boilor” si cu vaicarelile ca ce oropsiti sunteti voi din sistemul militarizat! In primul rand nu sunteti niste savanti sau cine stie ce valori, iar in al doilea rand ca este anormal ca noi sa muncim 40-50 de ani ca sa va platim voua 40-50 de ani pensie nemeritata. Nu e suficient ca aveti venituri foarte consistente in timpul muncii voastre comparativ cu noi palmasii? Mai vreti sa belferiti inca o jumatate de viata fata de noi ceilalti care o sa iesim la pensie la Sfantu Asteapta dupa ce o sa ne mareasca varsta de pesnionare catre 70 de ani tovarasii astia politicieni?.

 24. Ești varză! Rața are mai mult discernământ că tine! Ești un impotent intelectual! Ar fi bine să mai dai în cărți! Adică să le citești nu sa le freci!🐍

 25. Nimeni nu ar trebui sa beneficieze de pensii speciale. Pensiile speciale sunt o escrocherie legalizata.

 26. Marcelică acum cateva luni auzeam tot unu ca tine care spunea ca a facut transfăgarașanul și canalul. Ia maică o pauză și respiră puțin.
  Militarul in termen a sapat a încarcat bolovanii a sapat iar mataluță ai dat ordine.
  Tov. ofiter era tare ocupat cu spritul cu friptana și cu amantele.
  Fișa postului pentru aviator este să piloteze, pentru chirurg să opereze pentru profesor să.
  Care-i fișa postului la armată ??să se pregatească de razboi și altele.
  Ar trebui să faci ce ???Când eu eram afară noapte de noapte în post de santinelă la -30 de grade ofiterul fie dormea în corpul de gardă fie juca table.În caz de razboi sunt mobilizat și eu civilul nu numai mătaluță.Diferenta este ca maria ta ai la studii egale sau inferioare pensia de 3-4 ori mai mare și nu prea ai fost la razboi.

 27. Sistemul judecătoresc mereu a fost obedient politicului,așa au fost în vremea criminalului de carol priapicul,au persecutat elita interbelica la ordin regal,așa au băgat la pușcărie intelectuali,țărani și alte categorii sociale din ordinul criminalilor de comuniști,acum tot la ordinul politicului acționează,dovada procesele pierdute la cedo,fara o justiție independentă și corectă nu avem nici o șansă să avem o țară ca afară,să vedeți abuzuri după desființarea Siij,oricum statul lucrează împotriva omului corect și drept ,nu pentru el.

 28. Aici ii dau dreptate lui Ghinea. Pensie NUMAI prin contributivitate. Inclusiv la magistrati, politisti, militari. Li se recunoaste munca deosebita prin salarii foarte mari.
  Si ar trebui sa nu poti avea decat un singur venit de la stat sau de la asa-zisele regii autonome.

 29. Suntem intr-o situație din care se va ieși foarte greu. Toată lumea strigă hoții în această țară în care nimeni nu a murit de foame și nici nu va muri. Cel mai corect de la vlădincă la opincă la toți ar trebui asigurat același procent din venitul realizat la ieșirea la pensie. Coșul zilei pentru întreținerea fiecăruia este egal pentru fiecare dintre membri societății. Prețul la ceapă este același și pentru cel care este pensionar de cap. de magistratură sau altă categorie de pensionar. În primu rând trebuie asigurat confortul de trai al fiecăruia. Aproposs de contributivitate: toate pensiile din țara noastră Acum au componentă de necontributivitate prin creșterile care au fost făcute la acestea. Deci toate pensiile de acum în plată au devenit pensii speciale. Mulțumesc tuturor pentru postări.

 30. Toti analfabetii si-au dat cu parerea.

 31. Stie acest domn cat invata un copil sa ajunga magistrat si in ce stres lucreaza
  ajungand in instanta la 28 ani si nu are viata sociala pt da respecta deontologia magistratului??
  Pe cand un tablagiu politist agata pipite pe strada si nu are nici o pregatire .

  • Nimeni nu e obligat sa facă magistratura dacă nu vrea. Salariile lor sunt foarte ridicate in comparație cu medicii care au o perioada de studii la fel de larga. Ca și militarii- care in general nu au cap pr mai multă școala- nu ii obliga nimeni sa plece in misiuni speciale sau zone de război (am in familie diferite ranguri deci cunosc chiar și beneficiile pe care le primesc și totul este voluntar). Deci ca vreunul se face magistrat doar pt salariul exorbitant și pensia după adăugând o pensie specială nemeritata este o rusine naționala. Fiecare face in viața cariera care o vrea deci accepta salariul și condițiile de munca din start.

 32. Cum adik cea mai coruptă instituția a statului sa numai primească Pensie Specială? Este o glumă proastă. În afară de Pensii Speciale mai primesc bani de chirie,bani de carburanți si o nesimțite pentru ca locuiește în Ilfov, a cerut si diurnă.

 33. Nici nu va veti întelege, organizatiile mafiote PNL CAMORA si UDMR NDRAGHETA alaturi de MAFIA PSD COSSA NOSTRA au facut praf si pulbere tara asta, si la propriu si la figurat

 34. Dece nu apare comentariul meu.

 35. Ce ne mai place sa omorâm capra vecinului! Durerea fiecărui român e sa fie toți egali în sărăcie, indiferent de cât și ce a muncit fiecare. De ce nu sunteți toți militari, polițisti, aviatori, magistrați, ca să vă trageți pensii speciale? Pentru că pentru fiecare profesie este necesară o anumită la pregatire, anumite examene pe care nu orice neica-nimeni le poate lua. Și nu oricine e dispus să fie la dispoziția comandantului la orice ora din zi și noapte, nu oricine e dispus să fie expus riscului de a nu se întoarce acasă din misiune, sau zbor, nu oricine e dispus să suporte restricții de viață socială ca să nu intre în contact cu prezumptivi infractori… Haideți, o zi la război, una sa salvați oamenii la inundații, alta la zăpadă(că pe vremea lui Ceașcă armata și miliția erau mobilizate la greu la acțiuni de acest gen, nu tractoriștii din sat, iar astăzi tot armata va salvează la calamități), o zi la judecata, alta în pielea unui aviator și pe urmă vorbiți. Chiar credeți că statul plătește salarii și pensii mari unor categorii pe degeaba? Va garantez că pentru banii ăștia s-a muncit mai greu decât au muncit unii 40 de ani in alte domenii…
  Problema principala nu sunt pensiile speciale, problema acestui stat este cu cât evaluează munca. Că dacă statul plătește un salariu de mizerie cuiva, acel cineva, fără vreo vina, are o cotizație de mizerie la fondul de pensii. Și atunci de unde sa fie bani in fondul de pensii? De unde să i se plătească o pensie decenta? Sigur că va repeziți la cei cu pensii mari, dar nu uitați un lucru: doar datorită lor se pot plati milioane de pensii mici. Pentru că cu excepția armatei, toți ceilalți pensionari speciali și-au plătit contribuțiile. Și nu la valoarea pensiei sociale, ci la valoarea salariului lor. Salariu care a fost mare, pentru că au desfășurat o muncă clasată că fiind importanta social și pentru că au știu să și-o valorizeze cât mai aproape de realitate. Problema pensiilor speciale nu este că oamenii aceștia nu au cotizat, ci cât din ceea ce au cotizat este dispus statul să le de-a înapoi cu titlu de pensie.
  Sa mă lăsați cu ideea că salariații de azi plătesc pensiile pensionarilor de azi. Fiecare și-a plătit pensia lui. Statul este garantul și administratorul fondului de pensii. Nu e treaba cetățeanului de unde ia statul banii că sa plătească pensiile. E obligat să le plătească.

 36. Domnișoara Raluca, am cunoștinte magistrați. Nu știu ce să mai facă cu banii din șpagă. Fac case, cumpără mașini, deschid afaceri și le pun pe numele la tot neamul, dar cu clauze care nici nu ți le imaginezi. Deschid afaceri că politicienii și polițiștii, pe numele bunicilor și părinților , din care unii nici nu au terminat liceul. Plus că pentru favoruri urmează avansările și ponturi. Vezi cazul Johanis, Dragnea, Tăriceanu,etc. Ei se învârt în funcție de cine e la putere. Dacă acum 3ani era achitat, acum la comanda USR+PLUS, PNL este vinovat. După ăștia de la putere ( Barna,. Ciolos,Clotilduta,. și alții) nu mai avem nevoie nici de religie! Așa că măcăne in continuare Raluca și Radulescu!😁🖕

  • Nu zău?!
   Corupție este in toate domeniile. Dar nimeni nu spune „profesorii iau șpagă”, ci profesorul X a luat șpagă. De ce am spune că toți polițiștii, magistrații iau șpagă? Sunt cazuri punctuale și toți sunt înlăturați din funcții. Sunt oameni care au coloana vertebrala și știu să-și faca meseria. Dar dacă îi aduci la judecata unor foști șomeri ajunși politicieni, sigur că nu dă bine sa recunoști că altul a învățat mai bine că ține. Și atunci împroșcam cu noroi. La asta ne pricepem grozav….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.