G4Media.ro

Cristian Diaconescu a pierdut definitiv procesul prin care contesta alegerea lui Eugen…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Cristian Diaconescu a pierdut definitiv procesul prin care contesta alegerea lui Eugen Tomac în funcția de președinte al PMP

Cristian Diaconescu a pierdut definitiv procesul prin care contesta alegerea lui Eugen Tomac în funcția de președinte al PMP, la congresul din februarie 2022. Judecătorii Curții de Apel București au respins definitiv recursurile ca nefondate, în ședința de miercuri.

Reamintim că Curtea de Apel București a decis în februarie 2023 rejudecarea procesului prin care a fost contestat congresul din 19.02.2022 în urma căruia Eugen Tomac a fost ales președinte al PMP, iar decizia a fost interpretată de unii susținători ai fostului președinte, Cristian Diaconescu, drept o reinstalare în funcție a acestuia. Pe de altă parte, PMP-ul condus de Eugen Tomac susține că ”decizia Curții de Apel București din 01.02.2022 nu modifică situația actuală din PMP, ci dispune rejudecarea, pe aspecte ce țin de procedură, a unei cauze pierdute în instanță de ex-președintele Diaconescu.”

Context

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales pe data de 19 februarie 2022 pe Eugen Tomac ca preşedinte al formaţiunii politice. Din 456 de voturi exprimate, 421 au fost ”pentru”, 18 ”împotrivă” şi 17 abţineri.

Tomac îl înlocuiește astfel pe Cristian Diaconescu, care l-a invitat pe liderul AUR, George Simion, la o ședință cu liderii de filiale. Simion le-a propus liderilor PMP o alianță sau o fuziune cu AUR și le-a promis că-i va ajuta să își facă grup parlamentar.

Diaconescu nu a participat la Congres, dar a contestat rezultatele în instanță.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Politica in Romania. Facem alegeri pe care le contestam pentru ca nu ne place rezultatul.

  2. cred ca i singurul politician care ma putea scoate din casa la alegerile prezidentiale 🙂 de ce nu a participat ca independent …