G4Media.ro

Cristian Buican (PNL), care s-a abținut la votul pentru liste comune cu…

Sursa foto: Facebook/PNL Vâlcea

Cristian Buican (PNL), care s-a abținut la votul pentru liste comune cu PSD la alegeri: Niciodată nu am făcut o alianţă cu PSD şi sunt consecvent/ Recent, el vorbea de o alianță cu AUR împotriva ”mafiei PSD”

Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, care s-a abţinut în şedinţa conducerii partidului la votul privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale şi liste comune cu PSD la alegerile pentru Legislativul european, a explicat că niciodată nu a făcut vreo alianţă cu social-democraţii, transmite Agerpres.

Întrebat de ce s-a abţinut la vot, Buican a răspuns: „Pentru că eu niciodată nu am făcut o alianţă cu PSD şi sunt consecvent”.

Biroul Politic Naţional al PNL a votat, miercuri, în favoarea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale şi pentru liste comune cu PSD la alegerile pentru Legislativul european, potrivit unor surse liberale.

Conform surselor citate, decizia a fost luată cu 58 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri.

Sâmbăta trecută, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a declarat într-o conferință de presă că vrea să facă alianță ”cu oricine” pentru a elimina ”mafia PSD” din județ.

Întrebat punctual de jurnaliști dacă alianța presupune inclusiv o colaborare pre-electorală cu partidul extremist AUR, Buican a replicat: ”N-ați fost atentă? Da, doamnă. Cu oricine. Pentru a elimina mafia din județ facem alianță cu oricine. Invit public pe toți!”, a declarat președintele liberalilor din Vâlcea.

Întrebat cum împacă discursul PNL de la nivel național care acuză AUR de interferențe rusești, Buican a spus că ”ce treabă are capra cu varza”, insistând pe ”interesul de a scăpa de PSD care subjugă județul”.

Jurnalistul Dan Tăpălagă a scris într-un editorial G4Media despre cum PSD poate deveni dispensabil pentru PNL dacă AUR va intra în ECR, grup cu care popularii europeni nu au nicio problemă să formeze o majoritate în Parlamentul European, și dacă PNL ar decide să includă AUR în combinațiile politice de la București la formarea viitorului guvern. Detalii, aici. 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...