G4Media.ro

Cristian Bădescu, fost secretar de stat, numit Reprezentant cu însărcinări speciale al…

Cristian Bădescu, fost secretar de stat, numit Reprezentant cu însărcinări speciale al MAE pentru securitate energetică

Cristian Bădescu, diplomat de carieră și fost secretar de stat în Ministerul de Externe în guvernul Cioloș, a fost numit vineri Reprezentant cu însărcinări speciale al MAE pentru securitate energetică, potrivit unui comunicat al ministerului.

El va contribui, în colaborare cu MAE şi ministerele de linie, la elaborarea și promovarea poziției României în domeniul energetic, la nivel regional, european și transatlantic.

Bădescu lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din anul 1999. A fost Reprezentant cu însărcinări speciale pentru pregătirea Președinției României a Consiliului UE (2017 – 2019) și Secretar de stat pentru afaceri europene (2016 – 2017), iar în perioada 2010 – 2016 a fost Reprezentant permanent adjunct în Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană.

Este absolvent al Universității Politehnice din București. A obținut titlul de Master în Studii Administrative la SNSPA (București) în 1996, iar în 1998 a obținut titlul de Master în Relații Internaționale al Institutului European de Înalte Studii Internaționale (Nisa/Berlin) al Centrului Internațional de Formare Europeană (CIFE) din Nisa, Franța. Din 2015 este membru al Consiliului de Administrație al CIFE. În august 2006, a absolvit programul Executive Seminar: EU Governance al Hertie School of Governance de la Berlin. De asemenea, a absolvit în 2008, programul de Studii de Securitate al George Marshall College of International and Security Studies de la Garmisch, Germania.

Foto: Cristian Bădescu (InquamPhotos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Poate pregatesc si ei terenul pt. a fi primi ce vom implementa energia pe fuziune nucleara. Avem sanse, laserul de la Magurele e dovada. Doar sa nu mai fie cretini, flamanzi,lacomi, si arhifrustrati.

  2. S-or fi gandit aia de la MAE ca cineva tre’ sa si munceasca. Cam asa tre’ sa arate un CV adevarat, dar, na, de unde sa scoata psd-ul asa ceva din randurile lui.

    • ???? Adica domnul acesta care vedem ca este diplomat ar fi de fapt de la vreun partid? Oare ar mai avea voie sa fie diplomat atunci?

    • @Nike – Poate ne arati si noua unde ai citit ca a facut parte din vreun partid vreodata. Eu am citit doar ca e diplomat de cariera, adica asta e meseria lui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.