G4Media.ro

Cristian Băcanu (PNL): Un consilier județean PSD a participat la dezvelirea troiței…

Sursa foto: captură video

Cristian Băcanu (PNL): Un consilier județean PSD a participat la dezvelirea troiței pentru ”eroii fostei Securități”

Cristian Băcanu, vicepreședinte PNL, a criticat vineri prezența unui consilier județean al PSD din Argeș la dezvelirea unei troițe-monument pentru ”eroii fostei Securități”.

”A scăpat aproape neobservat un eveniment care mi-a întors stomacul pe dos: o troiță-monument, creată în memoria „eroilor” fostei Securități, a fost dezvelită în această săptămână, tocmai la Cimitirul Eroilor din Piteşti. Bunicul meu a fost „norocos”, a fost deținut politic la Iași. Mai puțin norocoși au fost străbunicul meu și unchiul meu care au stat închiși la Pitești, au fost torturați și au suferit traume de neînchipuit, așa cum s-a întâmplat cu mulți deținuți comuniști. Unchiul Ion îmi povestea când eram prin clasa a 12-a cum securiștii îl băteau cu piciorul unui scaun peste față și că, în timpul torturilor, mandibula îi era luxată de câteva ori. Iar asta se întâmpla săptămânal”, a scris Băcanu pe Facebook.

”Troița ridicată în numele securiștilor și fostei Securități este o palmă dată tuturor celor au suferit din cauza odiosului regim. Trebuie spus că acest monument odios nu ar fi putut fi ridicat fără concursul autorităților locale. Un astfel de monument are nevoie de acordul administrației publice locale, condusă de PSD în Pitești și Argeș. De altfel, la eveniment a participat un consilier județean PSD, Nicolae Tudose. Domnule Ciolacu, la dumneavoastră în birou, se aude? La PSD central ajung veştile din teritoriu? Aveți de gând să faceți ceva? La birourile din Kisseleff e bine?”, a mai spus Băcanu.

Reamintim că un monument dedicat „eroilor” serviciilor secrete a fost dezvelit, miercuri, la Cimitirul Eroilor din Piteşti, oraşul în care s-au petrecut cele mai mari abuzuri ale Poliţiei Politice din regimul comunist.

Monumentul este „închinat militarilor care au activat pe „frontul nevăzut” în activitatea de apărare a valorilor fundamentale ale României, notează argespress.ro, care susține că „ei sunt nu numai eroii de pe «frontul nevăzut», dar și eroii «tăcuți», ei au folosit arma informației pentru a opri și contracara amenințările la adresa națiunii române”.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii (ACMRR-SRI), condusă de fostul ofiţer de securitate şi şef al SRI Argeş, col.(r) Dumitru Șovar.

Au fost de față cadre militare în rezervă ale SRI, SIE și ale Direcției de Informații Militare din mai multe județe ale țării, reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști ai MApN, MAI, precum și membri ai Asociației ”Cultul Eroilor Regina Maria”, scrie jurnaluldearges.ro.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cine oare putea participa daca nu psd vechiul pcr

 2. Asa, si? PNL este in coalitie tocmai cu PSD, asa ca Bacanu sa nu se mai prefaca indignat! PSD = PNL!

 3. Să ne prefacem că PNL nu e Securitatea lui Hellvig.

 4. E din lemn. Faceti foc cu ea la iarna.

 5. Crucea este dedicată tuturor celor care au luptat pe „frontul nevăzut” de la 1865 până acum. Să spui că e dedicată securității este o minciună imensă! Un monument de exemplu pentru spionii români căzuți la datorie nu cred că este rău!

  • Toa’șu gradu, Securitatea a fost Poliție Politică împotriva poporului! Nimic altceva.

 6. Toți politicienii au avut apropriați care au fost persecutati politic, ce mai, au o origine sănătoasă
  ..Hai altul la rand…care ați mai fost persecutat..sa ne spuneți sa vă votam.

 7. Dar de unde aţi dedus voi că s-ar fi desfiinţat vreodată?

 8. Doua partide pline de securiști PSD și PNL .
  De UDMR ,nu știu ce sa zic ,ei cred ca sunt FSB-isti trimiși de Budapesta in guvernul României.