G4Media.ro

Cristi Borcea poate cere eliberarea din penitenciar / Avocat: „Are vocaţie la…

Cristi Borcea poate cere eliberarea din penitenciar / Avocat: „Are vocaţie la liberarea condiţionată. I se scad 6 luni din pedeapsă pe baza recursului compensatoriu”

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a contopit luni cele două pedepse primite de Cristi Borcea în Dosarul transferurilor (6 ani şi 4 luni) şi în cel privind plajele retrocedate (5 ani). Instanţa a stabilit că faptele din cele două dosare sunt concurente şi a fost adăugat un spor. Prin urmare, Borcea are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia nu este însă definitivă, putând fi contestată de procuror la Înalta Curte (ICCJ).

Potrivit unui avocat, care a dorit să rămână anonim, dacă decizia CAB rămâne definitivă la ICCJ, Cristi Borcea ar putea cere în scurt timp eliberarea din penitenciar.

„Are vocaţie la liberarea condiţionată. A executat deja în primul dosar 4 ani şi 4 luni, a câştigat reducerea pedepsei cu aproape un an prin munca prestată şi a câştigat, de asemenea, 6 luni scăzute din pedeapsă pe baza recursului compensatoriu pentru că a fost închis în condiţii improprii. Prin urmare, se consideră că a executat două treimi din pedeapsă şi poate cere comisiei din penitenciar liberarea condiţionată”, a explicat avocatul.

Pe 8 februarie, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, dosar în care fostul primar Radu Mazăre a primit 9 ani închisoare.

De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea sumei de aproape 1 milion de euro de la Cristian Borcea, el având de plătit şi 957.107 euro. 

În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. El a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018, însă s-a reîntors în penitenciar pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat în dosarul retrocedărilor de terenuri.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Tara infractorilor, mulțumim partidului iubit!

  #sieuvotez #farapenali

 2. Daca si borcea a stat in conditii improprii :))) cu banda de alergat in camera :))) sa mai veniti dupa taxe la mine ca va dau cu jet!

 3. Train intr-o tsra de infractori dela conducere in jos si care nu plates pentru asta .ca drept exemplu dragnea si toti din categoria lui .ca si Borcea care are dreptul la reducerea pedepsei doar pentru ca e taurul femeilor din București, vai de capul nostru daca nu ne trezim.

 4. vine zilnic sinistrul justitiei si il intreaba cum se simte, ce are nevoie…
  asta inseamna stat de drept.

 5. Cum adica are vocatie? Poate ajuta la cresterea natalitatii in Romania, de aia? Sa iasa cand a bucina Adam!

 6. Dragnea operat, Borcea eliberat condiționat…De ce ne-am mira dacă Irinuca ar naste un mic Liviuleț cu gropițe in obrăjiori, fără mustață și cu părul cârlionțat ? A, și care știe din născare cum se umple o butelie…

 7. Dacă ai vocație la furat și la intrat la bulău, tot așa ai vocație și la liberare condiționată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.