G4Media.ro

Creșterea taxelor cu 13,8% în București din 2024. Nicușor Dan: Este o…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Creșterea taxelor cu 13,8% în București din 2024. Nicușor Dan: Este o obligaţie legală pe care Consiliul General o are de a majora aceste taxe cu rata inflaţiei. Este singura majorare pe care primarul o propune

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, în şedinţa Consiliului General de joi, că este o obligaţie legală pe care Consiliul General o are de a majora taxele și impzitele cu rata inflaţiei şi este singura majorare pe care primarul o propune.

Primarul Capitalei a declarat că şedinţa CGMB de joi este una importantă şi că sunt mai multe obiective de investiţii importante ale municipalităţii care speră să progreseze.

„În primul rând, indicatorii tehnico-economici pentru Patinoarul Flamaropol, astfel încât să putem să începem achiziţia pe proiectare şi execuţie, apoi rectificarea bugetară pentru achiziţia celor 20 de centrale termice care să ajute locuitorii Bucureştiului care sunt afectaţi pe cap de linie, unde nu ajunge agentul termic de la centralele de la marginea oraşului. Mai multe consolidări, Maternitatea Bucur, încă câteva blocuri de locuinţe, prin PNRR, suplimentări de buget la Cantina Socială şi Banca de Alimente, de asemenea la Teatrul Ion Creangă şi pentru mai multev spitale avem în buget bani pentru securitatea la incendiu şi pentru diferite circuite, abilitarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public pentru a opera viitorul tren metropolitan”, a spus primarul, citat de News.ro.

Nicuşor Dan s-a referit şi la proiectul aflat pe ordinea de zi a şedinţei privind majorarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor.

„Vreau să menţionez, avem un proiect pentru taxele şi impozitele pentru anul 2024, este o obligaţie legală pe care Consiliul General o are de a majora aceste taxe cu rata inflaţiei. Este singura majorare pe care primarul o propune şi Consiliul General va decide asupra ei, este obligaţie legală, nicio altă taxă sau impozit în plus”, a explicat edilul Capitalei.

Nicuşor Dan a mai arătat că astăzi era scadentă plata a 555 de milioane de lei către BERD, împrumut pe care municipalitatea l-a contractat în anul 2020, pe 3 ani.

„Am reuşit să facem această plată astfel încât să fim credibili pe piaţa financiară”, a arătat primarul Capitalei.

Taxele și impozitele locale din București vor fi majorate cu 13,8% din 2024 potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu General care urmează să fie votat joi, 27 aprilie. Procentul de 13,8% reprezintă rata inflației în 2022, a scris Economedia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. E o posibilitate, nu o obligație, mai e nevoie și de puțină judecată în cap!

 2. Mintea mea e în regulă, a altora văz că dă rateuri!

 3. Nicușor Dan face treabă, dar bucureștenii o vor pe Firea, fiind niște ticăloși aroganți ca ea.

 4. Este un oraș mizerabil, pentru care și taxele actuale sunt prea mari.

  In loc de eficientizarea cheltuielilor, se prefera majorarea taxelor.

  Asta, deși veniturile locuitorilor nu au crescut precum inflația . … Dar salariile angajaților din Primărie trebuie sa crească!

  O mizerie revoltătoare!

 5. gata, s-a spalat pe cap cu DNA?
  altfel se castiga un nou mandat