G4Media.ro

Creștere cu 7,7% a înmatriculărilor în prima jumătate de an din 2021…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Creștere cu 7,7% a înmatriculărilor în prima jumătate de an din 2021 / Cea mai mare creștere, la mopede și motociclete – 30% / Avem și mai multe mașini diesel

Numărul de înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a fost, în primul semestru al acestui an, de 255.527, în creştere cu 7,7% faţă de perioada similară din 2020, informează Agerpres, citând datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

În primele şase luni din 2021 au fost înregistrate creşteri la toate categoriile astfel: la „mopede şi motociclete” cu 30%, la „autobuze şi microbuze” cu 20,4% şi la „autoturisme” cu 7,1%.

În total înmatriculări noi de autoturisme, ponderea cea mai mare (65,2%) a fost înregistrată de autoturismele care folosesc drept combustibil motorină, iar în funcţie de masa proprie, 50,2% au fost autoturisme cu masa de 1.500 Kg şi peste.

Ponderea vehiculelor noi în totalul înmatriculărilor noi de vehicule pentru transportul pasagerilor a fost de 19,9%, în scădere faţă de semestrul I 2020, când ponderea a fost de 21,8%.

Numărul total de înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost de 61.584 în semestrul I 2021, în creştere cu 23,5% faţă de semestrul I 2020.

Au fost înregistrate creşteri la toate categoriile astfel: la „autotractoare” cu 56,2% la „remorci şi semiremorci” cu 38,6% şi la „autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale)” cu 10,3%.

În regiunea Bucureşti-Ilfov, au fost înregistrate cele mai multe înmatriculări noi de vehicule rutiere în semestrul I 2021, respectiv 20,4% din totalul înmatriculărilor noi de vehicule rutiere. În această regiune, pentru înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, ponderea a fost de 20,1%, iar pentru vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, ponderea a fost de 21,3%.

În ceea ce priveşte ponderea vehiculelor noi în total înmatriculări noi de vehicule pentru transportul pasagerilor la nivelul fiecărei regiuni, cea mai însemnată pondere, de 59,2%, a fost înregistrată în regiunea Bucureşti-Ilfov, în regiunea Nord-Vest înregistrându-se cea mai scăzută pondere, de 7,7%.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea  

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Românul in sfarsit a realizat ca nu are bani infiniți pentru menținerea cazanelor in circulație si a trecut pe două roți. Nu suferi de trafic, spațiu de parcare sau întreținere excesiva. Recomand două roți oricui poate implementa in viața lui. Mergeți cu grijă!

    • Si fara poluare fonica, mai ales dupa miezul noptii, as completa eu (nu ca n-ar fi „poluatori’ d’astia si printre soferi dar motociclistii, in majoritate din pacate, tin neaparat sa-si semnaleze prezenta in mod fonic, rau de tot).

  2. Motoarele diesel, mari poluatoare, mai ales de particule periculoase pentru sanatate de care se scapa strainii acum cu viteza accelerata ajung acileasha, le cumpara unii romanii la licitatii sa face si ei un ban ca nu prea mai e de lucru da de specula se ieste.