G4Media.ro

UPDATE Crește bilanțul victimelor atacurilor din Daghestan: Cel puţin 20 poliţişti şi…

Captură X

UPDATE Crește bilanțul victimelor atacurilor din Daghestan: Cel puţin 20 poliţişti şi 26 de răniți / Trei zile de doliu în regiune

Atacuri armate care au vizat duminică biserici ortodoxe și o sinagogă în Daghestan, în Caucazul rus, s-au soldat cu 20 de morți și 26 de răniți, potrivit unui nou bilanț publicat luni de autoritățile regionale, transmite AFP.

„Sunt 20 de morți (civili și polițiști) și cinci morți printre atacatori, la care se adaugă 26 de răniți, unii dintre ei grav”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătății din această regiune majoritar musulmană.

Bărbaţii înarmaţi au deschis focul asupra a două biserici ortodoxe, unei sinagogi şi unui post de poliţie din două oraşe, potrivit autorităţilor.

Comitetul Naţional Antiterorist al Rusiei a descris ca fiind acte teroriste atacurile din regiunea predominant musulmană cu un istoric de insurecţie armată.

Luni, marţi şi miercuri au fost decretate zile de doliu în regiune.

Ministerul de Interne din Daghestan a declarat că un grup de bărbaţi înarmaţi a tras asupra unei sinagogi şi a unei biserici din oraşul Derbent, situat pe malul Mării Caspice. Atât biserica, cât şi sinagoga au luat foc, potrivit presei de stat. Aproape simultan, au apărut informaţii despre un atac asupra unei biserici şi a unui post de poliţie rutieră din capitala Daghestanului, Mahacikala.

Autorităţile au anunţat o operaţiune antiteroristă în regiune. Comitetul antiterorist a declarat că cinci bărbaţi înarmaţi au fost „eliminaţi”. Guvernatorul a declarat că şase „bandiţi” au fost „lichidaţi”. Încă nu se ştie câţi militanţi au fost implicaţi în atacuri.

Autorităţile au lansat o anchetă penală sub acuzaţia de act terorist.

Agenţia rusă Tass a citat surse din cadrul forţelor de ordine care au declarat că un oficial din Daghestan a fost reţinut pentru implicarea fiilor săi în atacuri.

Melikov a precizat că situaţia din regiune se află sub controlul forţelor de ordine şi al autorităţilor locale şi a promis că ancheta privind atacurile va continua până când vor fi descoperite „toate celulele” militanţilor.

El a afirmat, fără a furniza dovezi, că atacurile ar fi putut fi pregătite din străinătate şi a făcut referire la ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiunea militară specială” din Ucraina, într-o încercare aparentă de a lega atacurile de aceasta.

În martie, bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra unei mulţimi într-o sală de concerte din suburbia Moscovei, ucigând 145 de persoane. O filială a grupării Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atac, dar oficialii ruşi au încercat, de asemenea, să facă legătura între Ucraina şi atac, fără a furniza nicio dovadă. Kievul a negat cu vehemenţă orice implicare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...