G4Media.ro

COVID-19: În ce condiții și pentru cât timp ar trebui închisă o…

COVID-19: În ce condiții și pentru cât timp ar trebui închisă o școală? Dezbatere cu argumente pro și contra închiderii școlilor din cauza noului coronavirus

Bâlbele în lanț de la liceul timișorean închis, în cele din urmă, pentru 14 zile, după confirmarea a trei cazuri de coronavirus printre elevi, ridică problema: în ce condiții ar trebui să se închidă unități de învățământ, din cauza COVID-19? Și pentru cât timp? Problema e arzătoare la nivel internațional, având în vedere că, până pe 4 martie, numărul elevilor din întreaga lume care nu mergeau la școală din cauza epidemiei se apropia de 300 de milioane, cu posibilitatea ca numărul să crească accelerat. Unele țări sau regiuni s-au grăbit să închidă școli, altele nu.

Decizia nu este una ușoară – dimpotrivă, scrie publicația LiveScience, care trece în revistă argumentele pro și contra închiderii școlilor din cauza noului coronavirus.

Publicația arată că un număr foarte mic de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19 până acum sau au manifestat simptome grave, chiar dacă numărul cazurilor raportate la nivel internațional a crescut mult. Dar…

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Pamflet
  Scolile trebuie inchise definitiv, ca oricum nu folosesc la nimic.
  Atata timp cat exista absolventi de liceu analfabeti si cat timp exista absolventi de facultate analfabeti, ce rost mai are scoala?
  Oricum dintr-o clasa in alta se trece automat, chiar daca elevul nu stie absolut nimic iar gradul de dificultate al tuturor examenelor a scazut atat de mult, incat se poate promova orice examen fara sa fi mers la scoala.
  Scoala are doar rolul de a asigura salarii nemuncite susținătorilor psd, si mai nou (desi nu chiar foarte nou) si sustinatorilor pnl. Si mai are rolul de a asigura o afacere sigura, gem cornul si laptele sau masa calda, pentru prietenii partidului aflat la putere.
  In plus, toata ziua se aud fel de fel de sclifositi, de ,,mamici” si de ,,experti in educatie” cate ne spun ca scoala este prea grea, ca elevii au prea mult de invatat, ca nu sunt bune verificarile si examenele.
  Pai sa stea copii acasa, iar amgajarea sa se faca (asa cum deja ne-am obisnuit), doar pe șpagă si pe relatii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.