G4Media.ro

COVID-19: Dacă se închid școlile și intră în scenă bunicii? O soluție…

COVID-19: Dacă se închid școlile și intră în scenă bunicii? O soluție care se poate transforma rapid în problemă

Dacă epidemia COVID-19 duce la închiderea școlilor sau suspendarea cursurilor, una dintre principalele probleme asupra cărora avertizează toată lumea, de la presă la UNESCO, este faptul că părinții trebuie să găsească soluții pentru îngrijirea copiilor, cât timp ei sunt la muncă. Bunicii reprezintă o soluție la îndemână. Or, această soluție ar putea deveni o problemă majoră, avertizează multe publicații occidentale, care atrag atenția că, în cazul copiilor, boala cauzată de coronavirus are o formă ușoară, dar poate fi foarte gravă pentru persoanele în vârstă și cele cu boli cronice asociate vârstei înaintate, cum ar fi cazul multor bunici.

The Guardian este una dintre publicațiile care avertizează că rata de deces din cauza coronavirusului este mult mai mare în cazul vârstnicilor și celor cu boli asociate vârstei. Dar, pentru că nu există suficiente resurse – capacitate de găzduire, resurse financiare etc – pentru plasarea copiilor la diverse servicii de îngrijire a copilului și pentru că părinții nu vor putea renunța la muncă pe perioade îndelungate pentru a -și îngriji copiii, mulți vor fi nevoiți să apeleze la bunici, arată ziarul britanic.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Pocăiți-vă, sfârșitul lumii se apropie!

  • Sunt disperați rău postacii mafiei PRO-PSD, bad@ de tot. Au revenit la metoda prin care fură identitatea cuiva care îi deranjează pentru a o compromite. Au mai făcut asta. O să aibă același succes pe care l-au avut și ei și stăpânii care-i pun scrie aici

 2. Foarte bine, scapam de comunisti si comuniste.

  • Vrei sa spui ca acest virus o sa starpeasca USR-ul?

  • Nu-i nevoie de virus, comunistii din mafia PRO-PSD se ”stârpesc” singuri. O dovedește trolul alin care se ”stârpește” la fiecare postare pentru că este imbecil.

  • se vede ca ai avut o copilarie nefericita si o viata de rahat. Repeti aceasi plac la nesfrsit.

 3. Oricum,cu sau fara virus,bunicii au o munca permanenta cand e vorba de nepoti (cel putin la noi,nu stiu cum o fi pe la altii) si -in mod sigur-nu isi vor abandona acest „job”

 4. S-or fi făcut, oare, evaluări asupra unei eventuale strategii globale de a relaxa omenirea în faţa virusului? Întrebarea nu mi se pare prostească, având în vedere faptul că viroza covid-19 nu depăşeşte în gravitate o gripă oarecare. Ar fi oare absurd să se evalueze pierderile prin această strategie de relaxare, raportat la pierderile prin actuala strategie de paralizare globală în faţa virusului?

  • @Ciomu, ești ori naiv ori prea tânăr și n-ai învățat să fi circumspect față de ce clămpăne politrucii.Dacă era o banală gripă, trecea nebăgată în seama de PCC, nu se alarmau comuniștii dacă nu simțeau că le scapă puterea.Cât despre autoritățile de aici și din lume, știu că nu vor putea gestiona criza și nici n-au resurse s-o facă până si pentru simplul motiv că materialul medical este produs de aceeași vacă sfântă a globalismului, China care, ghici, a sistat exporturile.Panica ar rupe și lanțul de autoritate și așa fragilizat de politica tâmpită de export de tehnologie și locuri de muncă și import de necalificați, ca să fim politicoși, din toate shitholeurile lumii cu risc biologic ridicat, dusă în ultimii 15 ani și ar prăbuși țările afectate în haos.Spunea un virusolog american ieri seară, citez aprox.”I’ve seen the SARS and the bird flu rise and containment and I knew that’s gonna be fine in two months but COVID scares the shit out of me” Așa că take care out there, și good luck.

  • Pornesti de la o ipoteza gresita ca acest virus nu depaseste in gravitate o gripa oarecare, si iti explic diferentele ca sa intelegi:
   – este contagioasa SI in perioada de incubare, nu ca gripa, doar in perioada simptomatica
   – poate fi asimptomatica pe tot parcursul ei, dar contagioasa in timpul asta
   – rata de mortalitate este 3.4% (spusele org mond a sanatatii acum 5 zile) versus 0.05% gripa normala, deci de 68 de ori mai mare
   – faptul ca apar foarte multe cazuri dintr-o data poate bloca sistemul sanitar, in cazurile grave e nevoie de ventilatie automata 3-4 zile, deci daca sistemul sanitar e blocat, vor aparea si mai multe decese.
   – sunt 2 tulpini ce circula acum in europa, una dintre variante pare ca afecteaza si tinerii, nu doar batranii, nu doar persoanele cu alte afectiuni.
   – fiind vorba de un NOVEL virus, ADN-ul nostru nu stie sa creeze anticorpi, asa ca dupa ce te-ai vindecat, te poti infecta din nou (deja s-au confirmat cazuri)

   Informeaza-te, exista numere peste tot, nu mai crede doar ce discuta prietenii tai la bere, citeste si cu ochii tai si trage singur o concluzie.

   Bonus point: in Italia rata de mortalitate acum e de 5% (si inca dintre cei nerecuperati unii sunt in stare critica)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.