G4Media.ro

Costul ascuns al cărnii ieftine din Germania

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Germania ca Germania, dar la noi cum rămâne? Calitatea foarte slaba, nu numai a cărnii, ci a tuturor alimentelor pe care le găsim în supermarketuri, practic suntem groapa de gunoi a alimentelor din Europa. Dacă are cineva curiozitatea sa citească ce scrie pe eticheta alimentelor va vedea ca de fapt bagam în noi otravă. Realitatea este ca trebuie sa începem sa încurajam producătorii locali, care cresc animale sau legume sau fructe în mod sustenabil și să avem grija sa mâncăm echilibrat și cu moderație. Ce înseamnă asta? Pai înseamnă că nu avem nevoie sa mâncăm carne de 3 ori pe zi, 7 zile pe săptămână sau orice alt aliment în exces. Evident lucrurile astea ar trebui cumva inoculate din timpul scolii și în familie, dar cum la noi educația se duce ușor ușor pe apa sambetei, iar consumerismul este la mare preț => alimente de proaste calitate => stare a sănătății din ce în ce mai proasta. O întrebare către redacție : de ce nu faceți o investigație în acest sens? In România cel puțin este „epidemie” de cancere de colon și de stomac. Evident ca nimeni nu zice nimic pentru a nu panica publicul, dar asta nu înseamnă că nu este adevărat și ca nu ar trebui sa începem sa luptam cu asta și sa prevenim.

    • Vorbesti de pe pereti si din auzite. Iti recomand sa iti deschizi un magazin si sa lucrezi doar cu producatori locali. Daca nu dai faliment in jumatate de an, iti platesc eu investitia.
      Marea majoritate incearca sa te traga in teapa. Ceri 200 de kg de rosii. Primesti cu 10% mai putin, peste 1/4 iti vin strivite. Pretul evident ca e mai mare, ca doar cumperi de la taranul roman. Si daca indraznesti sa ii reprosezi ceva, iti spune sa cumperi din import, ca mai apoi sa planga prin presa ca moare de foame.

    • Nu vorbesc nici de pe pereți și nici din auzite, vorbesc în calitate de client și de cumpărător. Dar da ai dreptate în ceea ce privește „țăranul român”, asa procedează. Și de fapt aia nu sunt producători sunt doar bișnițari prin piețe.

    • in supermarketuri sunt si alimente de buna calitate, dar multi cumparatori au obstinatie pentru cele de proasta calitate! si nu intotdeauna mai ieftine!

  2. 🙂 Mă uitam la somonul ăla și nu intelegeam.
    Era ca un articol despre trupa de teatru de la Rahova, cu poza lui Daddy in drum spre bulău

  3. De oktomberfest or sa servească nemții cârnați de gladiole și ciolan de greier pe varza acra la bere :))

  4. Vaca e pusă sub presiunea politicului corect …asta e articol făcut de ecologiști care pretind ca bășinile vacilor strica Stratulat de ozon ..pe prima pagina a marilor ziarele ajuns sa fie prezentate numai știri de genul asta dind falsa impresie ca marea masa a oamenilor a devenit vegan și ca le e scirba de carne …fanatici ecologiști intimidează fermieri online si II fac violatori de vaci sau fac pichete in fata măcelăriilor sau restaurantelor punând in pericol business și locuri de munca …dacă te uiți msi de aproape sint in marea majoritate persoana singure fără familii copii și in general și o viața stearpa pd care și-o umplu cu îmbrățisarea unor cauze mărețe ca sa umple timpu …oamenii și acces la o varietate de alimente mai mare ca niciodată și găsesc proteine și in alte alimente de unde scăderea consumului dar nu au devenit germanii vegan

  5. Ernest esti prost pe tine vaca te-a facut om? Daca e asa nu e de mirare ce spui! Apropo virsta medie in vegan trece de 90 !!! Ce zici i-ti mai place vaca?

    • ce spui este valabil doar pentru cei convertiti dupa 89 de ani!
      biologic, omul este un animal omnivor si nu ar fi putut avea o alimentatie vegana inainte de trecerea la agricultura, perioada care acopera sub 1% din vechimea speciei!
      prin majorarea tva la carne, cripto-comunistii germani vor sa alinieze pretul carnii la cel al rahaturilor pentru vegani!

    • Veganismul, aceasta forma de fascism corect politic…printre altele. Voi ati inventat roata. Traieste la lumanare si lasa-ne, baby…

    • Vârsta medie? Bai băiatule, tu și fumezi vegetalele alea bag seama… vârsta medie, da? Carevasăzică maxim ar fi vreo 184 bătuți pe muche. Ia sa ne spui tu aici cari vegani de 90 de ani cunosti tu? Născuți in 1929 și care au păscut doar rostopasca, ciuboțica cucului și spirulina toată viața lor…

    • Puteai sa pui si tu 100. E mai de impact, se retine mai usor.

    • numarand si calugarii budisti

  6. Bună tuturor!
    Carnea din supermarketuri Germania este ieftina ptr că este ffff proastă ca și gust zero calitate inferioară . De aceea neamtul cu bani și care vrea carne de calitate merge la măcelărie. Peste tot în Germania e plin de macelarii ale micilor producători, k costă dar se merită. În Elveția da, am mâncat de la supermarket și e ffff gustoasă.
    Asta e părerea mea după ce am încercat carnea din mai multe supermarketuri.

  7. Bună tuturor!
    Carnea din supermarketuri Germania este ieftina ptr că este ffff proastă ca și gust zero calitate inferioară . De aceea neamtul cu bani și care vrea carne de calitate merge la măcelărie. Peste tot în Germania e plin de macelarii ale micilor producători, costă dar se merită. În Elveția da, am mâncat de la supermarket și e ffff gustoasă.
    Asta e părerea mea după ce am încercat carnea din mai multe supermarketuri. Nu va lasati păcăliți de preț.

  8. „Prețul ar fi mai scump” – asta ar avea sens dacă oamenii ar cumpăra prețuri. Bravo G4.

  9. Vreti sa mancati ieftin, mancati din supermarket carne de slaba calitate, dar va asumati bolile. Carnea de calitate se gaseste la macelarie, in principiu, iar ele in general au patroni romani asa ca puteti sa ajutati producatorul local (cu asta se plange tot romanul, ca profita strainii de noi cu supermarketurile – pai nu mai cumpara de la supermarket in plm si ai rezolvat problema!)

  10. Nu ai nici o garanție că ce găsești în măcelărie e carne produsa local. Asta e o prostie. Daca vrei carne produsa local mergi prin sate și cumperi direct de la tarani
    .