G4Media.ro

Corupție în Ucraina: Ministrul adjunct al Infrastructurii, demis după ce a fost…

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski (Володимир Зеленський)

Corupție în Ucraina: Ministrul adjunct al Infrastructurii, demis după ce a fost acuzat că a primit mită 400.000 de dolari

Guvernul de la Kiev l-a demis pe ministrul adjunct al Infrastructurii și Dezvoltării Comunităților, Vasil Lozinski, care a fost reținut după ce a fost acuzat că a primit o mită de 400.000 de dolari, anunță Kyiv Independent.

„Guvernul Ucrainei se ghidează după principiul toleranței zero față de corupție și continuă să construiască o infrastructură anticorupție”, a precizat Cabinetul de miniștri într-o declarație.

Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NABU) l-a reținut pe Lozinski pe 21 ianuarie, acesta fiind că a primit mită 400.000 de dolari în numerar.

Potrivit procurorilor anticorupție, banii reprezentau o mită pentru aranjarea unei licitații de achiziții publice. Lozinski și complicii săi ar fi plănuit să pună mâna pe o parte din cele 1,68 miliarde de grivne (46 de milioane de dolari) pe care statul le-a alocat pentru achiziționarea de generatoare și alte echipamente. Potrivit biroului, aceștia au fost de acord să acorde contractul unui ofertant cu prețuri umflate în schimbul unor comisioane. Lozinski ar fi fost reținut în flagrant delict.

Biroul Anticorupție a declarat că 150 dintre angajații săi au participat la această operațiune.

Dacă va fi găsit vinovat, Lozinski riscă până la 12 ani de închisoare.

Detalii aici

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Tara de mafioti. Simplu. Ii ajutam in numele idealurilor de libertate, insa departe de UE, acesti mafioti.