G4Media.ro

Coronavirus: Punctele de frontieră cu trafic redus au fost închise/ Exportul de…

Coronavirus: Punctele de frontieră cu trafic redus au fost închise/ Exportul de medicamente și echipamente medicale a fost stopat

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că punctele de trecere a frontierei cu trafic redus au fost închise pentru ca angajații de acolo să fie direcționați către posturile cu trafic intens. Totodată, a fost emis ordinul Ministrului Sănătății prin care a fost interzis timp de șase luni exportul de medicamente și echipamente medicale.

Potrivit ministrului Victor Costache, deja au fost oprite în vămi TIR-uri cu medicamente și echipamente medicale care erau destinate exportului.

La rândul său, Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că polițiștii de frontieră de la punctele de trecere a graniței care înregistrează un trafic redus vor fi mutați către punctele de trecere intens circulate.

”Pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei vor fi închise temporar următoarele puncte de trecere cu trafic redus: Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai la granița cu Ungaria, Sighet la granița cu Ucraina, Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet la frontiera cu Bulgaria, Rădăuți-Prut și Oancea la granița cu Moldova”, a precizat Marcel Vela.

De asemenea, Serbia a închis unilateral vămile de la Porțile de Fier II, Moldova Nouă , Foieni, Vâlcani , Lunga, Drobeta Turnu-Severin și Naideș, dar rămân funcționale cele de la Porțile de Fier I, Moravița și Jimbolia.

Foto: Ministrul de Interne, Marcel Vela (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Săracii angajați din frontiera cu HU de la Urziceni.

    Au fost omiși de pe lista, apoi să vezi tu trafic acolo de mâine incepand.
    ???
    Sau poate MAI nu știe de punctul acela de trecere a frontierei?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.