G4Media.ro

Coronavirus în Franța: Peste 250 de cazuri, câteva sute de școli închise,…

Sursa foto: Facebook Elysee

Coronavirus în Franța: Peste 250 de cazuri, câteva sute de școli închise, statul rechiziționează stocurile de măști de protecție / Muzeul Luvru a fost redeschis

Peste 250 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în Franța, iar patru persoane au murit.  Autoritățile iau măsuri pentru limitarea răspândirii virusului, astfel că au fost închise câteva sute de școli și a fost adoptat un decret prin care statul poate să rechiziționeze stocurile de măști de protecție, până la 31 mai, scrie Le Monde.

Autoritățile franceze au anunțat miercuri 45 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, astfel că numărul total ajunge la 257 de persoane, de la sfârșitul lunii ianuarie.

Le Monde scrie că Franța este, din păcate, unul dintre principalele focare ale coronavirusului în Europa, împreună cu Italia și Germania.

Bilanțul deceselor rămâne la patru: un turist chinez de 81 de ani diagnosticat la finalul lunii ianuarie, un profesor de 60 de ani, o femeie de 89 de ani care era spitalizată și un bărbat de 92 de ani, care a murit marți, în spital.

Printre măsurile în vigoare în Franța este un decret publicat miercuri care permite rechiziționarea stocurilor de măști de protecție, până la 31 mai. Măsura a fost anunțată de președintele Emmanuel Macron, pentru a răspunde îngrijorării angajaților din domeniul sănătății, care se tem că nu vor putea obține măștile esențiale în profesia lor. Guvernul a anunțat că 15 milioane de măști chirurgicale au fost deja scoase din rezervele de stat pentru ei.

„Toți trebuie să fim conștienți că suntem și vom fi mobilizați pe o perioadă lungă, dar suntem pregătiți”, a spus Macron, care a convocat miercuri Consiliul de apărare special pe această temă, înainte de ședința cabinetului.

„Câteva sute” de școli, universități și licee sunt închise, în special în Oise și Morbihan, conform ministrului Educației, Jean-Michel Blanquer. Sunt vizați „în jur de 35.000 de elevi în Oise” și „9.000 în Morbihan”. Părinții copiilor acestor școli, care nu au cu cine să îi lase și care nu pot lucra de la domiciliu vor beneficia de o întrerupere a activității, care va fi plătită.

Deocamdată, Franța este la nivelul 2 al stadiului de luptă contra epidemiilor, însă purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a apreciat că este foarte puțin probabil ca țara să nu treacă la stadiul 3, ceea ce înseamnă că virusul circulă în mod activ pe teritoriul țării, scrie Le Figaro.

Începând de weekend-ul trecut, toate evenimentele publice cu mai mult de 5.000 de oameni au fost anulate.

În schimb, muzeul Luvru, închis de duminică din cauza dreptului de retragere invocat de personalul său, a fost redeschis, miercuri după-amiază, în aplauzele turiștilor, notează AFP.

Față de preocupările considerate „legitime” ale personalului, conducerea celui mai vizitat muzeu din lume a asigurat că „prioritatea maximă” a fost „asigurarea siguranței angajaților și a vizitatorilor”, subliniind că, „în prezent, autoritățile competente recomandă deschiderea muzeelor”.

Sursa foto: Facebook Elysee

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Și Disneyland Paris funcționează bine mersi. Dacă e vorba de bani… Hong Kong, Singapore le-au închis dar francezii nu. Ei au amânat semimaratobul. Frecție la un picior de lemn…