G4Media.ro

Coronavirus: 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata…

Coronavirus: 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la Wuhan / Două cazuri confirmate în SUA, trei în Franța și patru în Australia

UPDATE Ora 15.40: Statele Unite organizează un zbor charter duminică pentru a repatria cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul chinez Wuhan, centrul epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunţat sâmbătă Wall Street Journal (WSJ), preluat de Reuters.

Avionul va transporta circa 230 de persoane – diplomaţi de la consulatul SUA, precum şi cetăţeni americani şi familiile lor, potrivit ziarului financiar american, care citează o persoană la curent cu operaţiunea.

Washingtonul a primit aprobarea operaţiunii din partea ministerului de externe chinez şi a altor agenţii guvernamentale în urma unor negocieri în ultimele zile, mai scrie ziarul. De asemenea, Statele Unite intenţionează să îşi închidă temporar consulatul din Wuhan, potrivit WSJ.

Şi Franţa va lua măsuri similare, anunţă sâmbătă ziarul South China Morning Post, preluat de asemenea de Reuters.

Publicaţia citează un e-mail trimis de consulatul francez, conform căruia consulatul general, în colaborare cu autorităţile locale, intenţionează să organizeze un serviciu de autobuze pentru a permite cetăţenilor francezi (…) să se deplaseze de la Wuhan la Changsha, împreună cu membrii de familie chinezi.

La rândul său, Rusia se consultă cu China privind eventuala evacuare a cetăţenilor ruşi din Wuhan, transmite RIA, după un anunţ oficial al ambasadei ruse la Beijing. Agenţia citată de Reuters adaugă că, potrivit ataşatului de presă al misiunii diplomatice, niciun cetăţean rus nu a contractat coronavirusul.

UPDATE Ora 14.31: Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus a ajuns la patru în Australia, după ce sâmbătă au mai fost confirmate trei noi cazuri. Este vorba de trei bărbați, de 53, 43 și 35 de ani, din New South Wales, care sunt în stare stabilă și care au confirmat că au venit din Wuhan în cursul acestei luni, transmite Reuters.

UPDATE Ora 14.00: China a început construcția în timp-record a celui de-al doilea spital pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, care trebuie să fie gata în două săptămâni

UPDATE Ora 10.38: Malaysia a confirmat primele trei cazuri de infecție cu coronavirus. Cele trei persoane sunt de naționalitate chineză și au fost în contact cu un bărbat de 66 de ani din Singapore care la rândul lui este infectat. Cazurile de îmbolnăviri din Malaysia au fost confirmate la soția bărbatului din Singapore și nepoții celor doi, în vârstă de 11 și 2 ani, transmite Reuters.

Și Japonia a confirmat al treilea caz de infecție cu coronavirus, la o femeie de 30 de ani care trăiește în Wuhan și care a sosit în Japonia în 18 ianuarie.

UPDATE Ora 10.11: Ultima victimă din China a coronavirusului este un medic în vârstă de 62 de ani.

Potrivit People’s Daily, medicul Liang Wudong, care s-a aflat în prima linia în lupta cu noul virus, a murit sâmbătă din cauza coronavirusului, la vârsta de 62 de ani.

Medicul este a 41-a persoană care a murit în China din cauza noului virus.

UPDATE Ora 8.55: China a anunțat sâmbătă extinderea cordonului sanitar impus pentru a împiedica răspândirea noului virus, astfel că au fost izolate în total 13 orașe cu 56 de milioane de locuitori, potrivit AFP.

Acest lucru presupune în primul rând întreruperea transportului public spre aceste orașe și închiderea autostrăzilor din regiune.

În același timp, autoritățile chineze au luat măsuri la nivel național pentru a depista persoanele posibil infectate cu noul virus, în trenuri, autobuze și avioane, în încercarea de a limita epidemia.

Puncte de control vor fi înființate și toți călătorii care prezintă simptome de pneumonie vor „transportați imediat” într-un centru medical, a anunțat într-un comunicat Comisia națională de sănătate.

UPDATE Ora 8.15: Australia a confirmat, sâmbătă, primul caz de coronavirus în Melbourne, în timp ce numeroase farmacii din oraș au epuizat stocurile de măști de protecție, deși autoritățile nu au recomandat purtarea acestora, relatează Reuters.Este vorba despre o persoană cu naționalitate chineză, în vârstă de 50 de ani, care a călătorit în Wuhan și care se află în stare stabilă, într-un spital din Melbourne, după ce a venit din China în 19 ianuarie, a declarat ministrul Sănătății, Jenny Mikakos.

„Este important să subliniem că nu există nicio cauză de alarmă pentru comunitate”, a spus Mikakos.

În statul vecin New South Wales, oficialii din domeniul sănătății au spus că tratează două cazuri ca fiind „infecții probabile”, iar rezultatele definite ale testelor vor fi cunoscute în cursul zilei de sâmbătă.

Știrea inițială: Un mare număr de festivităţi prevăzute pentru Anul Nou lunar urmau să fie anulate sâmbătă în China, unde autorităţile şi-au dublat eforturile pentru a împiedica răspândirea unui nou coronavirus mortal, care a făcut deja 41 de morţi în această ţară, cu blocarea a peste 40 de milioane de persoane pentru măsuri antiepidemice, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În total, 450 de medici şi alt personal sanitar al Armatei Populare de Eliberare au ajuns cu avionul la Wuhan (centrul Chinei) pentru a participa la lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat sâmbătă agenţia Xinhua, preluată de AFP.

Unii dintre aceştia au experienţă în lupta împotriva virusului Ebola şi SARS, un virus similar coronavirusului care a contaminat din decembrie aproape 1.300 de persoane şi a făcut 41 de morţi în întreaga Chină.

În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri au fost confirmate şi spitalizate sâmbătă în Franţa, primele din Europa.

Vineri, autorităţile din China au demarat la Wuhan, oraşul cu 11 milioane de locuitori, aflat în centrul epidemiei şi plasat în carantină de joi, construcţia unui spital, capabil să primească în termen de 10 zile 1.000 de pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Lucrările trebuie finalizate în timp record, pentru ca spitalul, construit din prefabricate, pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, să îşi deschidă porţile pe 3 februarie, potrivit agenţiei Xinhua.

Oraşul Beijing a anunţat joi anularea popularelor festivităţi programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Totodată, lansările programate pentru şapte filme chinezeşti în perioada vacanţei ocazionate de Anul Nou din această ţară au fost anulate.

În total, potrivit unui calcul întocmit de AFP, sunt izolate de restul lumii 13 localităţi din regiunea Hubei, având capitala la Wuhan, cu o populaţie de 41 de milioane de locuitori.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut „situaţia de urgenţă din China”, însă a apreciat că este „prea devreme” pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus.

Sursa Foto: Arstehnica.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. we need a mew plague

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.