G4Media.ro

Corina Crețu: Comisarul European pentru Coeziune și Reforme m-a asigurat că România…

Sursa foto: Corina Crețu / Facebook

Corina Crețu: Comisarul European pentru Coeziune și Reforme m-a asigurat că România nu va pierde fondurile europene pe care le mai are de cheltuit pentru exercițiul financiar 2014-2020

Eurodeputatul Corina Crețu informează că a avut o întâlnire cu succesoarea sa în cadrul Comisiei Europene, Elisa Ferreira (foto jos), Comisar European pentru Coeziune și Reforme, care i-a dat asigurări că România nu va pierde procentul de 25% din fondurile pe care le mai are de cheltuit din exercițiul financiar 2014-2020.

sursa foto: Facebook

„În cadrul întâlnirii am discutat despre măsurile planificate de Dg REGIO pentru a ajuta România să absoarbă fondurile europene neutilizate”, a precizat Corina Crețu, reamintind că România trebuie să cheltuiască procentul de 25% din totalul de fonduri europene alocate pentru exercițiul financiar 2014-2020 până în decembrie anul curent.

„D𝐨𝐚𝐦𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐢𝐬𝐚𝐫 𝐅𝐞𝐫𝐫𝐞𝐢𝐫𝐚 𝐦𝐚 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐜𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐧𝐮 𝐯𝐚 𝐩𝐢𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐢, în sensul că în această perioadă Comisia împreună cu autoritățile române lucrează la identificarea proiectelor ce nu pot fi terminate până în decembrie, urmând ca acestea să fie fazate și să primească automat fonduri europene pentru lucrări efectuate și după 2023, dar din sumele alocate României pentru Bugetul 2021-2027”, a explicat Corina Crețul.

În această categorie vor intra în principal proiecte de modernizare a căilor ferate și autostrăzilor care înregistrează întârzieri majore în realizare și implementare. 

„Un alt subiect de discuție a fost PNRR-ul. I-am propus doamnei Comisar Ferreira să inițieze discuții în cadrul Comisiei Europene pentru extinderea termenelor de depunere a proiectelor și implementarea PNRR-urilor, dat fiind faptul că un număr mare de state membre se află în întârziere cu depunerea cererilor de plată. Am fost informată, în acest context, că Planul de Redresare și Reziliență este în curs de renegociere, în primul rând pentru a se acorda o cotă mai mare pentru instrumentul RePowerEU, adică pentru acordarea de 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̗𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐟𝐚𝐭𝐚 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐳𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 și pentru o cotă mai mare acordată investițiilor în energia regenerabilă”, a mai informat Corina Crețu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...