G4Media.ro

Corina Crețu: Cei care solicită Parlamentului European abandonarea Green Deal nu cunosc…

Sursa: Facebook / Corina Crețu

Corina Crețu: Cei care solicită Parlamentului European abandonarea Green Deal nu cunosc atribuțiile instituțiilor europene. Pactul Verde a fost lansat de Comisia Europeană, nu de către Parlamentul European

Europarlamentarul Pro România, Corina Crețu, fost comisar european, afirmă, într-un punct de vedere transmis G4Media.ro, că politicienii care solicită Parlamentului European abandonarea Green Deal nu cunosc atribuțiile instituțiilor europene și că Pactul Verde a fost lansat de Comisia Europeană, nu de către PE. Aceste precizări vin după ce prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, le-a cerut europarlamentarilor români să propună și să susțină, în Parlamentul European, redirecționarea unei părți consistente din cele 1.000 de miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană intenționează să îi aloce pentru Green Deal către sănătate și economie.

Redă mai jos integral punctul de vedere transmis de europarlamentarul Pro România, Corina Crețu:

”În ceea ce privește discuțiile despre Pactul Verde, constat că cei care solicită Parlamentului European abandonarea Green Deal nu cunosc atribuțiile instituțiilor europene. Pactul Verde a fost lansat de Comisia Europeană, nu de către Parlamentul European. Comisia Europeană este, deci, instituția care trebuie să vină, în aceste momente dificile, cu propuneri de reprioritizare a bugetului, către Parlamentul European și către Consiliul European.

În acest moment, prioritatea este să luăm măsuri la nivel european, așa cum luăm și în plan intern, pentru protejarea oamenilor și a economiei de efectele nefaste pe care această criză le generează.

În 26 Martie, Parlamentul European este chemat să aprobe un pachet urgent de măsuri, menit să ajute statele UE în lupta cu efectele pandemiei de COVID-19, la toate nivelurile. Este vorba de măsuri menite să stimuleze investițiile în Sănătate și în sectoarele importante ale economiei, pe lângă alte propuneri importante.

Discuțiile despre Green Deal sunt la început și România are obiective legate de ceea ce înseamnă Pactul Verde. O parte a costurilor necesare atingerii obiectivelor în materie de protejare a mediului înconjurător sunt, în ultimă instanţă, suportate de către cetăţeni.

Or, în acest punct, decalajele de dezvoltare şi de venituri riscă să arunce o povară prea mare asupra unor categorii de cetăţeni europeni, care au o amprentă de carbon redusă, dar din partea cărora se pot solicita contribuţii indirecte semnificative, adâncind astfel problema inegalităţii existente la nivel naţional sau european. Cred că politicile europene trebuie să aibă în vedere şi acest aspect. Pactul Ecologic nu trebuie să devină, sub nicio formă, mai ales pentru societăţile est-europene, o alegere între dezvoltare şi combaterea schimbărilor climatice.”

Citește și

Un lider PNL le cere europarlamentarilor români să susțină în Parlamentul European abandonarea Green Deal și redirecționarea banilor către combaterea efectelor economice ale epidemiei de coronavirus

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Europa este victima socialiștilor, acum sa apeleze la mediu, la încălzirea globala, la dementa aia din Norvegia, la minorități de toate felurile. Astea au fost centru politicii lor atâta timp și acum nu au de nici unele…..

  2. Asta imi suna a fuga de responsabilitate a la romanica, la varful uniunii europene.

    Pe mine nu ma f… grija care e diferenta intre comisie si parlament, sunt raspunzatori solidar.

  3. Trebuie un Plan pe care Comisia il va publica in curand.

  4. Tăiați pensiile speciale si duplicitatea salariu – pensie și i aveți bani de început pt sănătate jegurilor, hoților, criminalilor ce sunteți

  5. Vai, cata confuzie, cata ignoranță!
    Asta era important? A dracului curva!