G4Media.ro

Coreea de Sud a testat cu succes o rachetă spaţială cu combustibil…

Sursa foto: Unsplash / Daniel Bernard

Coreea de Sud a testat cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid

Coreea de Sud a testat luni cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid deasupra mării, în zona insulei Jeju, a anunţat Ministerul Apărării sud-coreean, potrivit Reuters şi Yonhap, citate de Agerpres.

Este vorba despre al treilea test de acest fel efectuat de Seul, precedentele teste având loc în martie şi decembrie 2022.

Lansarea rachetei a implicat tehnologie elaborată de Agenţia pentru Dezvoltarea Apărării de la Seul şi o rachetă spaţială şi un satelit produse de grupul sud-coreean Hanwha Systems.
”Imediat ce dezvoltarea vehiculului de lansare spaţială va fi completă, armata sud-coreeană va fi capabilă să lanseze mici sateliţi pentru supraveghere şi recunoaştere, în concordanţă cu nevoile noastre de securitate”, a precizat Ministerul Apărării de la Seul.

În viitor, Coreea de Sud va dezvolta un sistem de lansare a unor sateliţi cu o greutate de 500-700 kg pe orbita Pământului.

Seulul şi-a propus să trimită în spaţiu cinci sateliţi de recunoaştere până în 2025 pentru a monitoriza mai bine Coreea de Nord, în contextul creşterii temerilor legate de programele nuclear şi de rachete ale Phenianului.

Pe 21 noiembrie, Coreea de Nord a plasat pe orbită primul său satelit de spionaj, după două tentative eşuate efectuate anterior în acest an. De asemenea, Phenianul a efectuat în aprilie şi iulie două teste ale rachetei sale balistice intercontinentale Hwasong-18.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...