G4Media.ro

Coreea de Nord susţine că aproape 800.000 de persoane s-au înscris în…

Sursa foto: Captură video - YouTube / KOREA NOW

Coreea de Nord susţine că aproape 800.000 de persoane s-au înscris în armată într-o singură zi pentru a lupta împotriva SUA / Propagada de la Phenian: Este o demonstraţie a dorinţei de neclintit a tinerei generaţii de a-i elimina fără milă pe maniacii războiului

Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 dintre cetăţenii săi s-au oferit voluntar să se înroleze sau să se reînscrie în armată pentru a lupta împotriva Statelor Unite, a relatat sâmbătă publicaţia oficială din această ţară, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Numai vineri aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat dorinţa de a se înscrie sau reînscrie în armată pentru a contracara SUA, a scris ziarul Rodong Sinmun.

„Entuziasmul tot mai mare al tinerilor de a se înscrie în armată este o demonstraţie a dorinţei de neclintit a tinerei generaţii de a-i elimina fără milă pe maniacii războiului, care fac ultime eforturi pentru a distruge ţara noastră socialistă dragă, şi de a îndeplini marea cauză a reunificării naţionale fără eşec, dar şi o manifestare clară a patriotismului lor înfocat”, conform publicaţiei.

Acest mesaj survine după ce Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17 ca răspuns la exerciţiile militare în derulare între SUA şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat joi ICBM în mare, între Peninsula Coreeană şi Japonia, cu câteva ore înainte ca preşedintele Coreii de Sud să zboare în Japonia pentru un summit despre mijloacele prin care Seulul şi Tokyo pot contracara un Phenian dotat cu arme nucleare.

Rachetele balistice ale Coreii de Nord sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea lor a fost condamnată de Seul, Washington şi Tokyo.

Forţele sud-coreene şi americane au început luni exerciţii comune, intitulate ‘Freedom Shield 23’ (‘Scutul Libertăţii 23’), care se desfăşoară timp de 11 zile, la o scară nemaivăzută din 2017, pentru a contracara ameninţările tot mai mari din partea Coreii de Nord.

Kim Jong Un a acuzat SUA şi Coreea de Sud că amplifică tensiunile prin aceste exerciţii militare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. cine este Coreea de Nord:
  – o țară care are arme nucleare, care, din când în când recurge la amenințări doar ca să mai facă rost de niște bani de la americani.
  – 800000 s-au înscris în armată…. i-au înscris în armată! Ăia săracii au aflat de la televizor că au fost înscriși.
  – e țara cu cele mai multe pene de curent.

 2. 😭🤣🤣🤣
  Rasu’-plansu’ cu comunistii!
  Si cand te gandesti ca asemenea vrajeli se foloseau si la noi cand ne aflam sub „ocrotirea” sovietica.
  Saracii oameni nu cunosc alta varianta de a trai,dar cand vezi ca „patriotii” revolutionari hauristi isi doresc din nou „eliberarea” cu bocancul sovietic pe grumaz….

 3. Nu e corect, vă trimitem ajutoare să vă hrăniţi soldaţii ca să aveţi ceva şanse asfel şi un FSN-ist grăsuţ de la noi vă va sufla.