G4Media.ro

Coreea de Nord expediază “7.000 de containere” cu muniții și echipamente militare…

Sursa foto: Unsplash/ Micha Brändli

Coreea de Nord expediază “7.000 de containere” cu muniții și echipamente militare către Rusia, susține ministrul sud-coreean al Apărării

Coreea de Nord a expediat aproximativ 7.000 de containere pline cu muniții și alte echipamente militare către Rusia începând de anul trecut, a afirmat Coreea de Sud, relatează Sky News.

Ministrul apărării Shin Won-sik a făcut acest comentariu în timpul unei conferințe de presă, la doar câteva ore după ce armata sud-coreeană a declarat că Coreea de Nord a tras rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în apele sale estice.

SUA și Coreea de Sud au acuzat anterior Coreea de Nord că a trimis obuze și alte ajutoare militare Rusiei în timpul războiului – afirmații pe care atât Rusia, cât și Phenianul le-au negat.

Shin a declarat că, inițial, Coreea de Nord s-a bazat pe nave, dar a crescut utilizarea căilor sale ferate pentru livrările de arme transfrontaliere. Phenianul a primit probabil peste 9.000 de containere de ajutor în schimbul sprijinului militar, a adăugat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...