G4Media.ro

Coreea de Nord denunță „agresiunea” Statelor Unite și promite „răzbunare”, în timp…

Sursa foto: Unsplash/ Micha Brändli

Coreea de Nord denunță „agresiunea” Statelor Unite și promite „răzbunare”, în timp ce marchează cea de-a 72-a aniversare a izbucnirii Războiului Coreean

Coreea de Nord a condamnat sâmbătă „mișcările de agresiune” ale Washingtonului și Seulului, promițând să se răzbune, în timp ce a marcat cea de-a 72-a aniversare a izbucnirii Războiului Coreean, într-un moment de creștere a tensiunilor în Peninsula Coreeană, relatează Reuters.

Pe fondul preocupărilor legate de faptul că Coreea de Nord s-ar putea pregăti să efectueze primul său test nuclear din ultimii cinci ani, președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol și președintele american Joe Biden au convenit în luna mai să desfășoare mai multe arme americane dacă va fi necesar pentru a descuraja Nordul.

Agenția de știri de stat a Nordului, KCNA, a transmis sâmbătă că o serie de organizații muncitorești au organizat reuniuni pentru a „jura răzbunare împotriva imperialiștilor americani”, acuzând Statele Unite că au declanșat Războiul din Coreea din 1950-1953.

Războiul s-a încheiat cu un armistițiu și nu cu un tratat de pace, ceea ce înseamnă că forțele ONU conduse de SUA se află încă, din punct de vedere tehnic, în război cu Coreea de Nord.

Potrivit KCNA, Phenian a denunțat Washingtonul pentru ceea ce a numit „mișcări de agresiune” desfășurate împreună cu Coreea de Sud și Japonia și a declarat că impulsul SUA de a desfășura „active strategice” asupra Sudului are ca scop provocarea unui nou război.

Mijloacele strategice pot include, de obicei, portavioane, bombardiere cu rază lungă de acțiune sau submarine cu rachete.

„Un astfel de comportament insolent al SUA alimentează furia și răzbunarea poporului coreean”, a declarat KCNA.

Marcând aniversarea războiului la Seul, Yoon s-a angajat să facă tot ce îi stă în putință pentru a proteja libertatea și pacea.

„Vom menține o poziție de securitate puternică bazată pe alianța dintre Coreea de Sud și SUA și pe o armată puternică susținută de știință și tehnologie”, a scris el pe Facebook.

Aniversarea de sâmbătă a avut loc pe fondul îngrijorărilor că Phenianul ar putea efectua ceea ce ar fi cel de-al șaptelea test nuclear, despre care oficiali americani și sud-coreeni au declarat că ar putea avea loc „în orice moment” acum.

Sursa foto: Unsplash/ Micha Brändli

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Toti dictatorii descreierati se simt amenintati. Ei sunt buricul pamantului si „imperialistii” nu au altceva mai bun de facut decat sa porneasca vreun razboi pentru ca doar dictatorul stie de ce

  2. 👏👏🙏🙏

  3. iar rupe grasul lantul si latra prin gard la CS si USA. e singurul care se drogheaza in NC.

  4. Pai ba baiatule, intre Seul si Washington sunt doar 12 fusuri orare! Mi s-ar parea anormal sa lipseasca trupele ameircane, sau sa fie prezente cele coreene.