G4Media.ro

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de croazieră, raportează armata…

Sursa foto: Wikimedia Commons

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de croazieră, raportează armata de la Seul

Coreea de Nord a lansat marţi mai multe rachete de croazieră în apele din largul coastei sale de vest, a raportat armata sud-coreeană, aceasta fiind cea mai recentă lansare dintr-o serie de teste efectuate de Phenian anul acesta, transmite AFP, transmite Agerpres.

Coreea de Sud a detectat mai multe rachete de croazieră (neidentificate) lansate în Marea de Vest a Coreei de Nord (numită şi Marea Galbenă) în jurul orei locale 7:00 a.m. (22:00 p.m. GMT luni), conform unui comunicat al Statul Major Interarme.

Agenţiile de informaţii ale SUA şi Coreei de Sud „realizează în prezent o analiză detaliată”, potrivit aceleiaşi surse.

„Armata noastră cooperează îndeaproape cu Statele Unite, în timp ce consolidează supravegherea şi vigilenţa şi monitorizează îndeaproape activităţile Coreei de Nord”, se mai arată în comunicat.

Spre deosebire de testele cu rachete balistice, testele cu rachete de croazieră nu sunt interzise în temeiul sancţiunilor ONU împotriva Phenianului.

Coreea de Nord a lansat miercuri şi rachete de croazieră spre Marea Galbenă, susţinând că sunt o nouă generaţie de proiectile. A efectuat, de asemenea, un alt test duminică, potrivit autorităţilor militare sud-coreene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...