G4Media.ro

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune,…

Sursa foto: Jung Yeon-je / AFP

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune, drept răspuns la manevrele militare ale SUA și Coreei de Sud

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale de est, a anunţat joi Ministerul sud-coreean al Apărării, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Lansarea survine după ce Phenianul a emis un protest referitor la manevrele militare pe care Coreea de Sud şi SUA le-au desfăşurat împreună. Aceste manevre au fost organizate ca o demonstraţie de forţă după ce lansarea eşuată luna trecută a unui satelit de spionaj nord-coreean a amplificat tensiunile în regiune.

După anunţarea acestor exerciţii, Coreea de Nord a transmis că forţele sale vor răspunde sever „oricărui fel de proteste sau provocări ale inamicilor” şi a avertizat că este „inevitabilă” o reacţie a sa faţă de aceste manevre despre care Phenianul a mai estimat că escaladează tensiunile militare în regiune.

Lansarea celor două rachete a avut loc în timp ce consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, se află în capitala Japoniei, Tokyo, pentru întâlniri cu omologii săi japonez şi sud-coreean, aceştia convenind ca SUA, Coreea de Sud şi Japonia să colaboreze în continuare pentru ca Phenianul să renunţe la programul său de arme nucleare.

Eforturile diplomatice de atenuare a tensiunilor în peninsula coreeană sau de a convinge Phenianul să renunţe la arsenalul său nuclear şi la dezvoltarea acestuia au eşuat până în prezent.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...