G4Media.ro

Copilul care ar fi fost scos ilegal din ţară şi dus în…

Sursa foto: Pixabay / Myriams-Fotos

Copilul care ar fi fost scos ilegal din ţară şi dus în Germania, repatriat luni / Copilul ar fi fost preluat de autoritățile germane și se află în drum spre România

O echipă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, din care face parte şi un psiholog, s-a deplasat, luni, la Munchen, pentru a prelua minorul de 6 ani care a fost scos din România ilegal şi dus în Germania şi pentru a-l însoţi înapoi în ţară, transmite Agerpres.

UPDATE 15.13 Ministrul Natalia Intotere a declarat, la Digi24, că băiețelul se află la consulatul României de la Munchen. Ea a mai spus că și ceilalți doi frați din România se află în custodia Direcției pentru protecția copilului, Gorj.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de DGASPC Gorj, în cursul zilei de luni au fost efectuate demersurile necesare în vederea repatrierii, minorul fiind preluat de la autorităţile germane, în prezent acesta aflându-se în drum spre România.

„Demersurile necesare repatrierii au fost sprijinite în mod direct de către preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, secretarul de stat Rareş-Petru Achiriloaie, care s-a deplasat personal în Germania. În momentul în care minorul va ajunge la DGASPC Gorj, directorul general va dispune, în condiţiile legii, plasamentul în regim de urgenţă la un asistent maternal profesionist, la care se află şi sora acestuia, în vârstă de 8 ani”, se arată în comunicat.

Specialiştii DGASPC Gorj îi vor oferi copilului tot sprijinul necesar în vederea depăşirii traumei prin care a trecut, fiind inclus imediat într-un program de consiliere psihologică.

„Încă de la început, în soluţionarea acestui caz, am beneficiat de sprijinul şi colaborarea DIICOT, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, cărora le mulţumim pentru implicare şi pentru buna colaborare, fapt ce a condus la gestionarea şi rezolvarea eficientă a acestui caz. Ne exprimăm convingerea că, în situaţia în care anumite persoane se fac vinovate de încălcarea prevederilor legale în acest caz, acestea vor răspunde în faţa justiţiei”, subliniază sursa citată.

Autorităţile efectuează o anchetă, după ce un copil de 6 ani dintr-o comună din judeţul Gorj ar fi fost scos din România cu acte false şi dus în Germania, potrivit unor surse.

Reprezentanţii DGASPC Gorj au precizat că au înştiinţat DIICOT cu privire la acest caz.

Ceilalţi doi fraţi ai băiatului au fost preluaţi de reprezentanţii DGASPC Gorj împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsură de protecţie specială – plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...