G4Media.ro

Copil de 12 ani, atacat de un câine din rasa Amstaff pe…

Sursa foto: Pixabay

Copil de 12 ani, atacat de un câine din rasa Amstaff pe care stăpânul l-a lăsat liber pe stradă, fără botniţă

Un copil de 12 ani a fost atacat, duminică după amiază, de un câine din categoria celor încadraţi în rase periculoase, pe care stăpânul îl lăsase pe stradă fără lesă şi fără botniţă. Băiatul a fost muşcat de un picior, fiind dus de urgenţă la medic. Pe numele stăpânului animalului a fost deschis dosar penal, transmite News.ro

Incidentul a avut loc pe strada Bobăii din comuna gorjeană Turburea, unde un bărbat de 31 de ani, localnic, şi-a lăsat în libertate, câinele din rasa Amstaff, fără lesă şi botniţă, animalul atacând un copil de 12 ani, din comuna Turburea.

„Minorul a fost muşcat de câine de membrul superior stâng şi a fost transportat de familie la Centrul de Permanenţă din localitatea de domiciliu, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, transmit poliţiştii gorjeni.

Proprietarul câinelui va fi cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane şi vătămare corporală din culpă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. redactia de weekend „membrul superior stâng” adica mana stanga, nu „muşcat de un picior”. Voi aveti 4 picioare?

  2. Da, asta e o situație aparte.

    Dar dacă nu îl mușca, proprietarul avea 0 vină. Și ce dacă animalul provoacă alți câini? Să vină primăria, aceea ușor de mituit. Bateți-vă-n pile!

  3. Da, am trecut si eu pe langa un pitbull fara botnita, dar tinut in lesa. Eu i-am atras atentia tipei, dar nu stiu cati din astia si-au luat caini de lupta si trebuie sa iasa cu ei prin locuri publice.

    • caine de lupta? ca sa fii soldat nu trebuie sa te antrenezi? Sunt categorisiti ca si caini agresivi. Dar nimeni nu verifica stapanul, cu toate ca legea o cere.

  4. nu se vrea , e usor de amendat cu politia locala orice dement care face asta

    • Corect. Daca Politia Locala si-ar face datoria s-ar rezolva problema asta in scurt timp. In schimb ei sunt ocupati cu batranele care fac evaziune cu patrunjel!!