G4Media.ro

Copiii de grădiniță și școală primară din Franța nu mai sunt obligați…

Copiii de grădiniță și școală primară din Franța nu mai sunt obligați să stea acasă dacă un coleg este testat pozitiv pentru Covid-19

Guvernul francez a decis să renunțe la o parte dintre restricțiile aplicate în școlile primare și grădinițe, ca măsuri de prevenție în contextul epidemiei Covid-19, potrivit Radio France International. De azi, orele din cele două cicluri de învățământ “continuă să se desfășoare ca de obicei”, chiar dacă un elev este testat pozitiv.

Noua regulă, anunțată duminică, este aplicabilă copiilor de 3-10 ani și o înlocuiește pe cea potrivit căreia elevii care au intrat în contact cu o persoană apropiată se pot întoarce la școală doar dacă au fost testați negativ, după ce au stat acasă șapte zile, arată RFI.

Măsura a fot adoptată după ce biroul consultativ al Înaltului Consiliu pentru Sănătate Publică al Ministerului Sănătății a publicat, săptămâna trecută, o notă potrivit căreia “copiii prezintă puține riscuri de a contracta boala în formă gravă și de a răspândi SARS-CoV-2”.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Wow. Iar la noi se inchid si scolile pe o raza de 5 km in jur. Plus ca ii punem sa poarte masti pe toti copiii, inclusiv pe cei pana in 10 -11 ani. Cred ca suntem singurii din lume care fac asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.