G4Media.ro

Copiii cu probleme de greutate corporală, cei mai discriminați în școală, potrivit…

Copiii cu probleme de greutate corporală, cei mai discriminați în școală, potrivit părinților – sondaj al Consiliului pentru Combaterea Discriminării

Cei mai discriminați elevi sunt cei care se confruntă cu probleme de greutate (71%), sunt de părere părinții intervievați în cadrul unui nou sondaj realizat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării – „Percepții și atitudini privind discriminarea în școli”. Următorii discriminați sunt elevii din familii sărace (69%), apoi cei de etnie romă (67%), cei cu dizabilități fizice (64%) și cei cu dizabilități psihice (62%).

Potrivit părinților, categoriile care discriminează cel mai mult sunt elevii, urmați chiar de părinții lor, apoi profesorii.

Părinții mai spun în cadrul sondajului că 30% din copii spun acasă că se simt discriminați pentru aspectul lor fizic, 27% pentru statutul lor social și 16% pentru mediul de proveniență.

La întrebarea „Dvs. personal, în ce masură considerați că în școlile din România există cazuri de discriminare pe diverse criterii, cum ar fi: rasă, etnie, religie, orientare sexuală etc. ?”, 46% din părinți au răspuns „În mică măsură”, 36% „În mare măsură”, 9% „Deloc”, 6% „În foarte mare măsură” și 2% „Deloc”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: captura studiu CNCD

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. pai nu parintii sint vinovati de ,, greutatea ,, copilului Este o consecinta a ignorantei lor Acum de ce se pling ?

  • Corect. Dar nu realizeaza ca il distrug pe viata pe copil? Sanatatea unui obez… nu, comorbiditatile unui obez sunt cele mai dificil de dus pe picioare.

 2. cu scoala online, nu o sa mai fie nimeni discriminat

 3. Cei mai persecutati in absolut de profesoare, directoare de scoli sunt copii care parintii nu vor sa faca nici un fel de ora de religie. Tiranie persecutie absoluta, profesoarele hartuiesc copii parintii cu declaratii, formulare, explicatii, justificari aberante ca nu are cine sa se ocupe de ei, ca nu sunt spatii. Acuzari voalate si punerea stigmatului de „comunist”. O mizerie absoluta care continua in Romania de ani de zile. Parintilor nu li se spune niciodata „copii nu sunt obligati sa faca ora de religie”, niciodata nu li s-a oferit vre-o alternativa, copii nu doar sunt marginalizati ci le este afectat parcursul scolar, psihicul, sunt facuti sa se simta inferiori, parca ar avea ei si parintii lor vre-o boala.
  Libertatea de gandire nu exista in scolile din Romania. Ateii din Romania traiesc o viata ascunsa, in minciuna cu frica acuzatiilor de comunism, cu frica de a nu-si pierde locul de munca.

  • Nu mai abera!
   La scoala se preda evolutionismul iar ora de religie nu e obligatorie.
   Cum auziți de religie, cum va zbarliti ca dracii.
   Nu va mai botezați, nu mai faceti cununii religioase si înmormântări cu popi, lăsați ipocrizia!
   Nu citiți biblia, habar nu aveti de nimic, nici mitologie, nici filosofie, doar zap-zap pe divaisuri si hahaieli la meciuri vândute sau cumpărate.
   Moaștele se pupa tot din cauza voastră, spectacolele cu kooorvasareala si depravare tot din cauza voastra !
   Limitați sunteti inainte de a va naște pt ca va trageți din comunism bolsevik
   .

 4. – toate plangerile parintilor pe tot felul de nedreptati, probleme, sunt tinute ascunse presei de profesoare, directoare, inspectorate
  – daca nu te bagi in grupurile lor de watsap, feisbuc nu e bine – acolo comanda profesoarele pe portofelul parintilor materiale inutile binenteles pentru binele elevilor
  – profesoarele fac ore cu 4, 5 elevi favoriti in tot si toate, cu restul se face formal considerati fiind inferiori. Parintii alesilor sunt gardienii de nadejde ale profesoarelor care la sedinte aplica politica pumnului in gura parintilor care nu accepta ce vor ei „majoritatea” 4, 5, pt ca ceilalti se aliniaza de frica – sa nu sufere copilul, care oricum va suferi – se aplica dictatura catorva parinti care aia stiu dinainte ce vrea sa zica doamna…
  – la dezastrul din educatie, contribuie zilnic doamnele carora elevii le duc flori, cadouri in fiecare an
  – profesoarele sunt protejate la maxim ba pentru ca sunt nevestele cuiva, ba pentru ca au grija sa puna in prim plan unele nume, sau sa mangaie pe cap pe cine trebuie

 5. Pai atunci sa mai slabeasca

 6. Cei mai discriminați sunt copiii care nu fac meditații. Cine nu plăteşte taxă de protecție va avea o şcoală foarte nasoală. Cea mai mare discriminare este cea a săracilor. Aceştia sunt marginalizați şi ajung să creadă că locul lor în societate este cel de repetent sau de corigent. Profesorii şpăgari nu dau doi scuipați pe tine dacă eşti copilul unei femei de servici şi nu aduci destule flori. La începutul şcolii de ce credeți că te întreabă: CE E MĂMICA TA? CE E TĂTICU TĂU?

  Ce este mai rău? O glumă că eşti gras sau rrom? Sau condamnarea la o viață de mizerie?