G4Media.ro

Convoiul cu cel mai mare ajutor umanitar donat Kievului de Franța a…

sursa foto: ISU Dobrogea

Convoiul cu cel mai mare ajutor umanitar donat Kievului de Franța a plecat spre Suceava

Convoiul cu cel mai mare ajutor umanitar donat Kievului de Franța a plecat vineri dimineață din Constanța, spre hub-ul de la Suceava. Mașinile de pompieri și salvare sunt transportate într-un convoi al securității civile franceze, grație deplasării la fața locului a unui detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia, transmite Ziua de Constanța.

Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina a ajuns miercuri dimineață în Portul Agigea. Nava trebuia să ajungă marți, dar a întârziat din motive obiective, a informat Ambasada Franţei.

Vasul a adus peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România şi din Ucraina, donaţiile urmează să fie distribuite beneficiarilor ucraineni identificaţi, printre care Serviciul ucrainean de Urgenţă, Ministerul ucrainean al Sănătăţii, dar şi oraşele Cernihiv şi Harkov, municipiile Odesa şi Stryi.

Ajutoarele umanitare înseamnă:

*15 vehicule de pompieri şi salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare şi protecţie);

*25 de tone de medicamente de urgenţă şi de resuscitare şi un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;

*60.000 de raţii alimentare (două mese per raţie), 48 de tone de preparate şi 13 tone de lapte;

*5 generatoare, materiale de construcţie şi prelate;

*peste 200 de metri de poduri de urgenţă care vor fi utilizaţi pentru operaţiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Această operaţiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina”, este coordonată de Centrul de criză şi sprijin al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundaţiei CMA CGM, care a pus la dispoziţie pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”, precizează Ambasada Franţei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Si te mai intrebi de ce rusii pregatesc cel putin o lovitura nucleara?

    • Cum adica militar mascat? adica masina de pompieri este de fapt sistem Himars iar cisterna de lapte contine kerosen?

    • Adică francezii au ascuns obuzierele CEZAR sau ceva transportoare blindate in ambulante, si fac publicitate pe toate canalele media?! Rau este sa fii cu Putin in suflet si sa vezi ca rușii au ajuns mai rău ca naziștii si o națiune ca ucrainenii le dau de zor in freza. Doar plata postacilor rusnaci le mai merge.

  2. O sa ajunga repede pe noua autostrada care leaga moldova de psd