G4Media.ro

Controversatul Tiberiu Dinu, numit din nou consul la Milano. Fost ofițer de…

Controversatul Tiberiu Dinu, numit din nou consul la Milano. Fost ofițer de miliție, Dinu a fost implicat într-un scandal cu Doi și-un sfert

Premierul Dăncilă l-a numit săptămâna trecută consul la Milano pe Tiberiu Mugurel Dinu, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Dinu a mai fost consul la Milano și la Torino începând cu 2002. Potrivit Gazeta Românească, Mugurel Tiberiu Dinu a fost ofițer în Ministerul de Interne în perioada 1985-2002, după care a intrat în diplomație. A absolvit Academia Militară (Poliție) Alexandru Ioan Cuza în anul 1992, iar în perioada 1995-1996 a urmat cursul postuniversitar al Facultății de Drept București.

El a fost implicat în 2009 într-un scandal cu fostul șef al DIPI (fosta Doi și-un sfert), când, potrivit presei, a fost citat de DNA ca martor într-un dosar deschis pe numele lui Cornel Șerban, fostul șef al serviciului secret al Poliției. Tiberiu Dinu era suspectat la acel moment, potrivit România Liberă, că ar fi cerut și ar fi primit de la fostul sef al DIPI listinguri ale unor convorbiri telefonice. Tiberiu Dinu a respins la acel moment orice implicare.

Din cauza scandalului, premierul de la acel moment, Emil Boc, a cerut rechemarea de la post a lui Dinu, potrivit Ziare.com. Însă, în cele din urmă, Tiberiu Dinu a rămas în postul de consul la Milano. Mai mult, în 2011, tot în mandatul de premier al lui Emil Boc, Tiberiu Dinu a fost numit comisar general pentru participarea României la Expoziția Mondială de la Milano din 2015.

Tiberiu Dinu este tatăl Alexandrei Dinu, fosta soție a fotbalistului Adrian Mutu.

Foto: Tiberiu Dinu (Sursa: MAE.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cred ca s-a uitat si faptul ca la alegerile prezidentiale , Diaspra din Milano care nu a reusit sa voteze pana la ora inchiderii sectiei de votare ,ptr. imprastierea oamenilor si izgonirea acestora din fata consulatului, aceasta persoana a ordonata’tratamentul cu gaze lacrimogene”.Prsedintele actual a promis ca-l recheama dela post si acum „cucoanele ” -l repun la loc. Chiar nu o gasi un diplomat tanar ptr. anu mai recurge tot la persoane cu bube-n cap?

  2. Omul nu e diplomat. E un militian care la inceputul anilor 90 a intrat in doisiunfert, de unde a fost trimis consul general la milano. Acolo a facut multe servicii in stanga si in dreapta. Si asa e tara noastra, ca fava are cine sa dea un teefon ptr tine, asra tine loc de examen sau de competenta.
    Si ce pretentii sa avem de la Dancila, o agaramata pe care a lovit-o patriotismul???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.