G4Media.ro

Controale pentru munca la negru, în restaurantele din Timiș: cinci persoane găsite…

Sursa foto: Pixabay

Controale pentru munca la negru, în restaurantele din Timiș: cinci persoane găsite / Patru nu aveau forme legale de angajare, iar una muncea peste program

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş au depistat în timpul unor controale efectuate în perioada 12 – 18 iunie mai mulţi angajatori care desfăşurau activităţi în domeniul restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie şi au aplicat amenzi în valoare de 113.500 de lei pentru munca la negru, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, inspectorii de muncă au întreprins 80 de controale, în urma cărora au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar din totalul sancţiunilor, 11 au fost acordate sub formă de amenzi în valoare de 113.500 de lei. Au fost date şi 20 de avertismente.

Trei dintre amenzile aplicate, în valoare de 80.000 de lei, s-au acordat pentru patru persoane depistate fără forme legale de angajare, iar o amendă de 10.000 de lei s-a aplicat pentru o persoană ce presta activitate în afara intervalului orar stabilit.

Alte şase amenzi în cuantum de 13.500 de lei s-au acordat pentru lipsa evidenţei timpului de muncă cu ora de începere şi de sfârşit a activităţii, iar o amendă de 10.000 de lei s-a aplicat pentru nerespectarea utilizării zilierilor, aceştia fiind folosiţi pentru munci calificate.

Totodată, inspectorii de muncă au dispus 49 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor care au vizat nerespectarea dispoziţiilor legale privind încheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; inexistenţa evidenţei timpului de muncă cu ora de începere a activităţii şi ora de sfârşit a activităţii; necompletarea registrului de evidenţă a salariaţilor cu toate elementele; nerespectarea repausului săptămânal; nepunerea la dispoziţia inspectorilor de muncă a contractului individual de muncă la punctul de lucru.

Acţiunile inspectorilor de muncă timişeni au avut loc sub coordonarea Inspecţiei Muncii Bucureşti, în cadrul campaniei naţionale pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniul restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie.

Obiectivele campaniei au vizat identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activitate în domeniile menţionate, precum şi creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării legislaţiei muncii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Toate terasele din Târgu jiu exploatează tineri, chiar minori, dar mafia roșie are același director la ITM de vreo 20 de ani, frate cu primarele actual…

    • De litoral ce sa mai spunem. Probabil acolo vor găsi tot 5, da invers. Doar aia au carte de munca.