G4Media.ro

Contraofensiva ucraineană împinge linia frontului cu 20 km în regiunea Herson. Forțele…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Contraofensiva ucraineană împinge linia frontului cu 20 km în regiunea Herson. Forțele rusești se confruntă cu o „dilemă” – Ministerul britanic al Apărării

Contraofensiva ucraineană împinge linia frontului cu 20 km în Herson, se arată în actualizarea zilnică publicată de Ministerul britanic al Apărării.

„Avansând spre sud, unitățile ucrainene au împins linia frontului în față cu până la 20 km în plus… dar nu amenință încă poziția defensivă rusă”, afirmă serviciile de informații de la Londra.

Cu toate acestea, actualizarea spune că „forțele rusești au rupt contactul și s-au retras în mod obișnuit”. Acestea se confruntă acum cu o „dilemă”: dacă să retragă trupele de peste fluviul Dnipro pentru a apăra restul regiunii Herson sau să rămână și să apere zona.

Ministerul Apărării adaugă că Rusia a angajat majoritatea „forțelor sale aeropurtate cu efective extrem de reduse” în apărarea Hersonului și are acum puține forțe dislocabile disponibile. Probabil că va desfășura în curând rezerviștii mobilizați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Așa de rău a ajuns Rusia, încât șobolanul rus se laudă cu cât de bine se retrage.

  2. Dnipro se traduce Nipru. Măcar traducerea să iasă bine.

  3. Buey ilie tu ești întruchiparea perfectă a premiului de consolare „Ce dacă nu se scoală, uite ce frumos atârnă!“ :)))))

  4. Poate anunță și costul pentru 20km…în ritmul acesta, vor avea nevoie de alte nații în primăvară să țină linia frontului

  5. Sunt atâtea filmări cu tactica ucrainiană…Suicide squad în genul rebelilor sirieni…pleacă 100, ajung 20 (dacă au baftă și nu mor toți). Din rămășițe se face un nou batalion și următoarea Suicide squad, până rămâne doar comandantul alive.

  6. si ajung si la postaci.

  7. Rusii au cele mai meseriase retrageri. Acolo unde unii se retrag 10 km, rusul bate orice record si se retrage 40.