G4Media.ro

Contract de 50 de miliarde de dolari între Franţa şi Australia în…

Contract de 50 de miliarde de dolari între Franţa şi Australia în industria de apărare: 12 submarine livrate marinei de la Antipozi

Franţa şi Australia au semnat luni un parteneriat strategic prin care compania Naval Group urmează să livreze marinei australiene 12 submarine în valoare de 50 de miliarde de dolari, scrie RFI.

Primul ministru australian Scott Morrison califică acest contract drept „cea mai importantă investiţie făcută de Australia în materie de apărare pe timp de pace”. Ministrul francez al apărării, Florence Parly, aflată în capitala Australiei cu ocazia semnării parteneriatului a declarat că el este expresia unui ataşament comun, al Franţei şi al Australiei, faţă de multilateralism. Agenţia France Presse, care reia aceste declaraţii, îl mai citează pe Hervé Guillou, patronul firmei Naval Group care va construi submarinele. Australia, spune el, a ales submarinul francez datorită rezistenţei, autonomiei şi superiorităţii sale acustice, potrivit RFI.

Contractele semnate la Canberra vor crea 2800 de locuri de muncă în Australia şi 500 în Franţa. Australia va fi în măsură, cu o astfel de dotare, să-şi apere interesele în zona Pacificului de Sud şi de Vest, unde multă vreme a fost un actor dominant. China este însă tot mai prezentă în contextul unei bătălii de influenţă care mai implică Statele Unite, ca şi alte puteri regionale.

Foto: Submarin produs de Naval Group

Citește tot articolul pe RFI.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mda…si ai nostri fac tot felul de licitatii, doar doar mai pot ciupi ceva…Daca ai un producator care asta produce – submarine militare- si are vanzari de miliarde catre tari mult mai mari, chiar nu inteleg ce mai vrei. Suna-i, stabileste ce vrei cum trebuie livrate si cumpara. Ce o lungesti pana la sfantu’ asteapta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.