G4Media.ro

Continuă replicile tensionate între PNL și PSD/ Motreanu: ”Este regretabil că domnul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Continuă replicile tensionate între PNL și PSD/ Motreanu: ”Este regretabil că domnul Ciolacu și PSD vorbesc tot timpul despre primari ca despre o masă amorfă, ca despre o marfă pe care o muți dintr-o parte în alta”

Dan Motreanu, unul dintre vicepreședinții PNL, a declarat pentru G4Media că Marcel Ciolacu ”este într-o mare eroare cand spune că există un conflict între PNL si PSD la nivelul judetului Giurgiu”, răspunzându-i astfel președintelui PSD într-unul din cele mai recente episoade tensionate din coaliție.

În ultimele zile între cei doi lideri politici a avut loc un schimb de replici cu privire la rivalitatea PNL – PSD din Giurgiu și cu privire la faptul că cele două formațiuni nu reușesc să colaboreze la nivel local. Motreanu l-a acuzat pe Ciolacu de faptul că încurajează social-democrații să atace liberalii, în timp ce Ciolacu i-a amintit lui Motreanu că ”a furat de la PSD 28 sau 30 de primari înainte de alegeri”.

Motreanu neagă orice conflict între liberali și social-democrați la nivel local și îl contrazice cu privire la numărul primarilor care ”s-au reîntors în PNL” la alegerile locale din 2020:

  • ”Domnul Ciolacu este într-o mare eroare când spune că există un conflict între PNL și PSD la nivelul judetului Giurgiu. Pur si simplu nu am dorit să semnez un protocol local cu PSD, dar mi-am afirmat întotdeauna sprijinul pentru orice proiect al lor care are în vedere dezvoltarea județului. Nu am niciun conflict cu domnul Mina și după cum ați văzut domnul Mina a scris, în postarea sa , despre miniștrii PNL și nu despre mine, și încă cred, sincer, că aceasta a făcut-o cu aprobarea conducerii centrale. De asemenea, domnul Ciolacu este într-o mare eroare și cu privire la numărul primarilor care s-au reîntors în PNL Giurgiu la alegerile locale din 2020. Probabil se referea la cei 28 de primari PNL din judetul Buzău pe care i-a primit în PSD în anul 2014, în baza celei mai toxice Ordonanțe elelectorale dată de PSD – celebra ordonanța 55, declarată apoi și neconstituțională, prin care primarii, la jumătatea mandatului, fără a avea votul cetățenilor, au putut schimba partidul. Faptul că o parte din primarii din Giurgiu, plecați pe Ordonanța 55, s-au întors în PNL în 2020, iar aceasta doar după ce și-au încheiat mandatul și s-au prezentat din nou în fața cetățenilor pentru a fi aleși pentru o nouă legislatură, a fost doar dorința și voința lor, determinați și de faptul că au fost ” spoliați în acel mandat” , după cum spuneau, de conducerea PSD Giurgiu asigurată de Nașul Bădălău”, a declarat Dan Motreanu pentru G4Media.

Liderul PNL a mai spus că este ”dispus oricând” să discute cu Marcel Ciolacu, dar că ”este regretabil că domnul Ciolacu și PSD vorbesc tot timpul despre primari ca despre o masă amorfă, ca despre o marfă pe care o muți dintr-o parte în alta”:

  • De altfel, pe această temă, sunt dispus oricând să discut public cu domnul Ciolacu, atât despre cine a avut/făcut „primul păcat” dintre cele două partide, cât și despre „primul mandat” al fiecărui primar invocat și va vedea că niciunul dintre aceștia nu a ieșit primar pe PSD. Ceea ce este regretabil este că domnul Ciolacu și PSD vorbesc tot timpul despre primari ca despre o masă amorfă, ca despre o marfă pe care o muți dintr-o parte în alta, uitând că fiecare dintre ei reprezintă o comunitate și fiecare are propria sa personalitate, propria individualitate și propriul proiect. În final, îi transmit domnului Ciolacu că este într-o eroare și dacă va crede că declarațiile făcute împotriva primarilor PNL, de tipul: „Este timpul să nu mai țineți câinii legați, ei trebuie să umble liberi prin curte” chiar pot duce la îmbunătățirea relațiilor dintre PNL si PSD”, a mai transmis Motreanu.

G4Media a arătat într-un editorial scris de jurnalistul Dan Tăpălagă cum tensiunile cresc în interiorul coaliției, între PNL și PSD, fiind prima data când Marcel Ciolacu autorizează un atac la președintele Klaus Iohannis după ce PSD a intrat la guvernare alături de PNL.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai,ce credeti ca ati fost pana acum?cand isi vor da seama ca le merge si fara voi,pa pa!nu mai sunteti in carti!